Sport

Cosmin Olăroiu a povestit cum a câștigat 46 de milioane de euro. „M-am îmbogățit în străinătate!”

Publicat: 09 ian. 2021
Cosmin Olăroiu pe terenul de fotbal
Cosmin Olăroiu

Cosmin Olăroiu (51 de ani), antrenorul lui Jiangsu Suning, care a câștigat în 2020 titlul în China, s-a realizat și pe plan material în anii pe care i-a petrecut în străinătate. Tehnicianul român, care a fost în cărți și pentru a prelua naționala, a recunoscut că a adunat suma de 46 de milioane de euro, potrivit Forbes, doar datorită activității pe care a a avut-o pe alte meleaguri.

„Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar, am căpătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni.
Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție”, a dezvăluit Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, șansa oferită de Steaua, dar și unde s-a simțit mai apreciat

Antrenorul, care a debutat în această meserie pe banca Stelei, a vorbit despre acel moment important, dar a și spus că în străinătate s-a simțit mult mai apreciat.

„Eu am avut șansa să merg prima dată la o echipă de top, chiar dacă nu era la cel mai bun moment. Era o echipă de tradiție. Nu vorbim aici doar de antrenori. Vorbim de doctori, de ingineri, despre tot ce înseamnă român. Din nefericire, te realizezi mai bine afară decât aici. Acesta e un aspect. Al doilea e că acolo există și apreciere pentru ceea ce faci. Din păcate, aici nu mai există așa ceva. Noi ne dorim ca lucrurile să fie așa cum sunt la televizor sau pe internet. Însă realitatea nu e ceea ce vrem să fie, e alta”, a spus Olăroiu la emisiunea Prietenii lui Ovidiu.

Cosmin Olăroiu, gata să facă pasul într-un campionat de top

Ilie Dumitrescu a vorbit despre performanța realizată de Marius Șumudică în Turcia, unde Gaziantep a urcat pe locul 1, însă și despre realizările recente ale altor antrenori români. Analistul Digi Sport îl pune în fruntea listei pe Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, care a câștigat în 2020 titlul în China. Dumitrescu spune că „Oli” ar putea antrena oricând într-un campionat de top al Europei, un lucru pe care antrenorul chiar și l-ar dori, după ce a câștigat sume impresionante în Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite sau China.

„Olăroiu și Răzvan Lucescu sunt la cel mai înalt nivel, dar Olăroiu este top pentru mine, în momentul de față. Să câștigi campionatul în China. Normal că ar putea antrena în Ligue 1, în Germania, în Spania, în Anglia, la performanța pe care a avut-o. El a preluat echipa (n.r. – Jiangsu Suning) după Capello. Eu am stat mult timp de vorbă cu Oli, când l-am felicitat că a luat titlul. El mi-a spus că i-au dat bonus să salveze echipa de la retrogradare. Apoi, el a pus bonus pentru câștigarea campionatului, nu spun suma, una imensă, ei au acceptat. El a câștigat campionatul după Capello. Vorbim despre un nume extrem de important în fotbal.

Uite și Petrescu. Te elimină Sevilla fără să pierzi, trei ani la rând campion și mergi să preiei ultima clasată din Turcia. Petrescu a avut o ofertă clară de la Crystal Palace, eu știu lucrul ăsta. Olăroiu mi-a spus că dacă ar avea o ofertă din Premier League, Italia sau Franța, de la o echipă de mijlocul clasamentului, n-ar avea aceleași pretenții, dar ar fi un target pentru el să antreneze la cel mai înalt nivel. Asta mi-a spus: «M-am realizat din punct de vedere financiar, sunt realizat, îmi doresc foarte mult să demonstrez într-un campionat puternic». M-a impresionat modul ăsta de a vedea lucrurile”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal European, de la Digi Sport.

Cosmin Olăroiu, campion în România, Emirate, Arabia Saudită și China

Jiangsu Suning, formația antrenată de Cosmin Olăroiu, a câștigat titlul în China, după ce a câștigat finala contra campioanei en-titre Guangzhou Evergrande, antrenată de Fabio Cannavaro, scor 2-1 (2-1, la general).
Înainte de a obține titlul în China cu Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu a mai câștigat titlul în România (FCSB, 2006), Arabia Saudită (Al Hilal, 2008) și Emiratele Arabe Unite (Al Ahli Dubai, 2012). Printre distincțiile tehnicianului se mai numără o Cupă și o Supercupă a României, cu FCSB, și două Cupe în Arabia Saudită, cu Al Hilal.
„Oli”, care mai are contract până în decembrie 2021, o pregătește pe Jiangu Suning din martie 2018, iar în 2020 a atins cea mai bună performanță. În 2018, formația românului a încheiat pe locul 5, iar în 2019, pe 4.

Adauga un comentariu