Sport

Performanță incredibilă reușită de Cosmin Olăroiu. Antrenorul român are China la picioare. De ce titlul obținut de Jiangsu este atât de important

Publicat: 13 nov. 2020
Cosmin Olăroiu a reușit să o învingă în marea finală pe Guangzhou Evergrande
Cosmin Olăroiu

Cosmin Olăroiu a produs marea surpriză în campionatul Chinei și a reușit să o învingă în marea finală pe Guangzhou Evergrande, echipă care câștigase opt din ultimele nouă ediții ale SuperLigii.
Cosmin Olăroiu și-a învins fostul antrenor secund, Fabio Cannavaro, și a adus primul titlu de campioană din istoria echipei Jiangsu Suning. În schimb, antrenorul român știe ce înseamnă să câștigi un campionat. Mai are alte șase în palmares, în țări precum România, Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite.

Trofeele obținute de Cosmin Olăroiu în cariera de antrenor:

FCSB:
Liga I (2006)
Supercupa României (2006)

Al Hilal
Campionatul Arabiei Saudite (2008)
Cupa Prințului (2008, 2009)

Al Sadd
Cupa Qatarului (2010)

Al Ain
Campionatul Emiratelor Arabe Unite (2012, 2013)
Supercupa EAU (2012)

Al Ahli
Campionatul Emiratelor Arabe Unite (2014, 2016)
Cupa Ligii (2014, 2017)
Supercupa EAU (2013, 2014, 2016)

Performanță uriașă reușită de Cosmin Olăroiu în China

Performanța obținută de Cosmin Olăroiu este cu atât mai importantă cu cât Jiangsu Suning, la începutul sezonului, nu avea nicio șansă la titlu din partea specialiștilor. Granzii Shanghai SIPG și Guangzhou Evergrande au bugete cu adevărat fabuloase, însă ambele au cedat în duble manșe jucate împotriva lui Jiangsu Suning.
La nivel de lot, Shanghai SIPG este obligată să plătească cele mai mari salarii din campionat, pentru că are și cei mai cunoscuți fotbaliști din SuperLigă. Adică pe brazilienii Oscar, Hulk și Ricardo Lopes, pe fostul jucător de la Manchester City, Aaron Mooy și pe starul austriac, Marko Arnautovic. Chiar și cei mai buni fotbaliști din China evoluează la SIPG. Singura excepție o face brazilianul naturalizat Elkeson, care a ajuns la Guangzhou Evergrande dintr-un motiv incredibil: chinezii au vrut să echilibreze campionatul!

Guangzhou este a doua echipă a campionatului chinez cu o cotă de piață de aproape de 50 de milioane de euro, iar Beijing Sinobo Guoan, care a obținut locul al treilea în acest sezon, are o cotă de 43 de milioane de euro. Trio-ul care conduce campionatul chinez este urmat la cota de piață de Dalian, echipă antrenată de Rafa Benitez, iar apoi vine Shandong Luneng.
Abia apoi vorbim și de Jiangsu Suning, al cărui lot este evaluat la 25 de milioane de euro, iar cei mai importanți jucători ai echipei sunt atacanții Eder și Alex Teixeira, care, de altfel, au și marcat în finala cu Guangzhou Evergrande și i-au adus lui Cosmin Olăroiu marele titlu de campion al Chinei.

Adauga un comentariu