Sport

Cosmin Olăroiu nu mai crede în promisiuni! Amenință cu demisia de la echipa pe care a făcut-o campioană

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cosmin Olăroiu nu mai crede în promisiuni Amenință cu demisia de la echipa pe care a făcut-o campioană
Cosmin Olăroiu, antrenorul Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, a avertizat că ar putea pleca de la echipa Jiangsu Suning, pe care a condus-o recent la câștigarea primului ei titlu de campioană a Chinei la fotbal, dacă nu se vor realiza transferurile pe care le cere, transmite Reuters.
Olăroiu a precizat că problema întăririlor echipei a devenit mărul discordiei la club și s-ar putea încheia cu plecarea sa înaintea debutului sezonului 2021. Chiar dacă lui îi vor da un bonus uriaș, antrenorul român e dezamăgit de alte lucruri.

Olăroiu amenință cu plecarea de la Jiangsu Suning, echipă pe care a făcut-o campioană

„Ne-am confruntat cu probleme în fața adversarelor, dar ne-am confruntat și cu probleme din interiorul clubului nostru, iar acest lucru m-a dezamăgit puțin după finală, deși am câștigat”, a declarat Olăroiu în podcastul The Asian Game (Jocul Asiatic).

„Vreau să câștig și voi merge mereu acolo unde există dorință de victorie, la cluburi care au această dorință. De obicei, când nu văd acest lucru, nu îmi place să mai rămân. Până acum nu am discutat cu nimeni de la club, dar vom vedea în zilele următoare ce vom face pentru sezonul viitor și voi decide după aceea”, a declarat tehnicianul român.

Olăroiu a preluat echipa de la italianul Fabio Capello în martie 2018 și a condus-o spre succes în Super Liga Chineză, după performanțele realizate cu mai multe cluburi în Orientul Mijlociu, precizează Reuters. În China, Olăroiu ar avea un salariu de 7 milioane de dolari!
Cosmin Olăroiu a cucerit titlul în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, a condus-o pe Al Ahli (EAU) până în finala Ligii Campionilor Asiei în 2015, pierdută în fața chinezilor de la Guangzhou Evergrande (0-1).
Victoria reușită în fața multiplei campioane a Chinei (opt titluri pentru Evergrande) în play-off-ul superligii i-a oferit lui Olăroiu o revanșă și i-a adus echipei Jiangsu Suning un loc în ediția viitoare a Ligii Campionilor Asiei.

Cosmin Olăroiu este dezamăgit de politica de transferuri de la Suning

„Sunt de trei ani la acest club și când am venit mi-au promis că mă vor susține în orice fel pentru a duce echipa în Liga Campionilor”, a explicat Olăroiu.

„Din nefericire, această susținere nu a venit niciodată, deloc. Opt jucători care au jucat finala CSL au evoluat și în primul meci cu Guanghzou când am venit aici. Guangzhou mai are doar doi sau trei jucători în lot care au evoluat atunci”, a subliniat Cosmin Olăroiu.

În ciuda problemelor cu care se confruntă, tehnicianul român a lăudat performanța jucătorilor săi, într-un sezon dificil, în care echipa sa a fost nevoită să joace un campionat reformat, într-o serie de bule biosecurizate din cauza pandemiei de coronavirus.

„Când câștigi un titlu, apreciezi toți jucătorii. Acesta a fost cel mai dificil titlu, deoarece la toate echipele la care am fost trebuie să câștigăm titlul, iar oamenii se așteptau să câștigăm, însă acum a fost o surpriză. A fost foarte dificil, deoarece nu eram favoriți la câștigarea competiției, însă jucătorii au fost fantastici. Au evoluat peste așteptările noastre”, a concluzionat Olăroiu.

Echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată de românul Cosmin Olăroiu, este noua campioană a Chinei, după ce a învins-o cu 2-1 pe Guangzhou Evergrande, în a doua manșă a finalei Superligii, meciul tur încheindu-se 0-0.
Jiangsu Suning a devenit în premieră campioană a Chinei, în timp ce Guangzhou are opt titluri în ultimii 10 ani

Adauga un comentariu