Local

Costel Alexe: „Maricel Popa, vei răspunde personal pentru prejudiciul financiar cauzat Consiliului Județean Iași în dosarul «Spitalul Mobil»”

Publicat: 31 aug. 2020
ALT=«Costel Alexe a transmis un mesaj dur la adresa lui Maricel Popa»
Costel Alexe a transmis un mesaj dur la adresa lui Maricel Popa

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președintele PNL Iași, Costel Alexe, a transmis un mesaj dur la adresa președintelui Consiliului Județean (CJ) Iași. Acesta a afirmat că se va ocupa personal ca liderul CJ să plătească pentru ” prejudiciul financiar ” adus ieșenilor și instituției pe care o reprezintă în dosarul “Spitalul Mobil” Lețcani. Costel Alexe îl acuză pe Maricel Popa că a trucat licitația, bazându-și această afirmație pe raportul făcut public de către Curtea de Conturi.

„Maricel Popa, vei răspunde personal pentru prejudiciul financiar cauzat Consiliului Județean Iași în dosarul «Spitalul Mobil»

Maricel Popa, ai trucat licitația pentru achiziția Spitalului Mobil!

Nu o spun eu, ci o spune foarte clar Curtea de Conturi în sinteza de raport făcut public:

 • ai supraestimat valoarea finanțării, ți-ai bătut joc de eficiența utilizării fondurilor publice;
 • ai făcut un Caiet de Sarcini plin de ilegalități și ai generat imposibilitatea unei concurențe reale între ofertanți;
 • ai făcut o evaluare formală a ofertelor încălcând reguli și legislație;
 • ai derulat un contract fără a avea garanția de bună execuție;
 • ai făcut plăți fără respectarea contractului;
 • ai prelungit de nenumărate ori un contract care trebuia finalizat în 27 de zile.

Toate astea fac imposibilă recuperarea din fonduri europene a banilor cheltuiți.

Practic, ți-ai bătut joc de banii ieșenilor aruncând pe apa Sâmbetei fondurile lăsate în bugetul județului de administrația anterioară și distrugând speranțele unor comunități întregi de a-și vedea drumurile asfaltate.

Voi avea grijă să plătești personal pentru asta!

Dacă Curtea de Conturi nu o va face, voi iniția eu, din postura de nou Președinte al Consiliului Județean, procedurile de tragere la răspundere personală pentru recuperarea acestor bani.

Ieșenii au dreptul la o administrație eficientă și performantă.
O vom asigura începând cu 27 Septembrie”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Costel Alexe a vorbit la lansarea candidaţilor PNL la alegerile locale 2020: Avem cei mai buni candidaţi

Ministrul Costel Alexe a vorbit la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale 2020 despre primarii care vor intra în cursa electorală din Iaşi. Acesta a menţionat faptul că PNL nu va promite ceva fără a respecta.

La începutul discursului, ministrul Costel Alexe a explicat că nu ar vrea să promită că se vor munta munţii din loc şi să promită ceea ce nu s-a realizat în 30 de ani

Nu aş vrea să promitem, nu aş vrea să promitem că vom schimba muta munţii într-un loc, nu aş vrea să prmitem că vom realiza tot ce nu au realizat ceilalţi în 30 de ani, sau că vom realiza totul în 2-3 ani. Vreau să promitem că ne vom ţine de cuvânt şi acel cuvânt este dezvoltarea comunităţilor din jurul nostru. Vom fi primul judeţ care vom ajunge la 1 milion de locuitori. Suntem, poate, cât 3-4 judeţe din sudul României. Bunica mea avea o vorbă, Costel îţi dai seama că omul e gospodar după călcătura. În aceşti 16 ani de când sunt membru în PNL am văzut sute, mii de primari. Am trecut prin toate funcţiile posibile în acest partid. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere.

La alegerile locale 2020 sunt 98 de candidaţi la primarii din partea PNL

Conform ministrului Mediului, în judeţul Iaşi sunt 98 de primari care vor intra în cursa electorală din partea PNL. Acesta explică faptul că partidul pe care îl conduce are cei mai buni candidaţi la primăriile din judeţul Iaşi.

” Am văzut sute de primari, sute. Mă bucur foarte mult ca în urma discuţiilor am avut posibilitatea de a veni în fata ieşenilor cu 98 de candidaţi, cu oameni care au călcătura de primar. Nu vom avea de ce să ne fie frică sau ruşine în această campanie. Niciun partid nu are candidaţi mai capabili. Ca viitor preşedinte al CJ Iaşi nu vreau să promitem alte autostrăzi, parcuri industriale. Vreau să realizăm şi să ducem la împlinire ce clasă politică a uitat să ducă la bun sfârşit Doar această clasă politica, prin dumneavoastră, prin echipa de la CJ, alături de colegul, prietenul şi partenerul meu, Mihai Chirica, vom reuşi să schimbăm judeţul nostru.

Astăzi, jumătate din populaţie trăieşte bine, de noi va depinde ca şi ceilalţi ieşeni, oameni simpli să trăiască bine în judeţul nostru. În cei 30 de ani care s-au scurs, liberalii au condus judeţul Iaşi doar doi ani. ” menţionează Costel Alexe, ministrul Mediului şi candidat la Consiliul Judeţean Iaşi.

Comentarii
 • Ce ai facut ba lingaule la Ministerul Mediului?
  Din cauza lipsei de experenta si a indivizilor prosti din echipa ta, a ajuns SOR sa va umileasca.
  Vrei acum sa distrugi si judetul Iasi. Cum se ia o initiativa buna pentru judet, stii sa te bagi si sa distrugi.
  Din cauza unor dobitoci, nu se fac drumurile in judet.
  Vezi ca nu ai clarificat problema cu pasarile

Adauga un comentariu