Din lumea filmului

Costel Băloiu sau Pistruiatul a vorbit despre serialul fenomen. În ce relaţie erau cu Sergiu Nicolaescu

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Costel Băloiu sau Pistruiatul a vorbit despre serialul fenomen. În ce relaţie erau cu Sergiu Nicolaescu
Costel Băloiu sau Pistruiatul a vorbit despre serialul fenomen

Costel Băloiu sau Pistruiatul a intrat în pielea celebrului personaj la vârsta de doar 13 ani. Ajuns acum la vârsta de 61 de ani, fostul actor îşi aminteşte cu plăcere despre vremurile când filma la primul serial color filmat din România. Serialul „Pistruiatul a fost regizat de către Francisc Munteanu, seria fiind considerată una propagandistă.

Într-un interviu acordat la Antena3, Costel Băloiu sau Pistruiatul, după cum îl cunoaşte toată lumea, a vorbit despre serialul fenomen.

„Au trecut 47 de ani. Când dai înapoi 47 de ani și vezi ce schimbare fantastică s-a întâmplat(…). Am această nostalgie, poate și un regret că n-am fost un pic mai impulsiv că n-am continuat pe linia asta. Dar nici n-am fost ajutat”, a zis Costel Băloiu.

Cum a ajuns Costel Băloiu să joace în rolul lui Pistruiatul

„A fost efectiv o întâmplare. Mulți au spus că am avut părinți care au dat bani(…). A fost pur și simplu o întâmplare, mergeam în oraș cu prietenii mei de joacă să vedem un film și nu am mai găsit bilete.

Lângă rubrica de cinematograf era acest anunț: Centrala România Film în colaborare cu Televiziunea Română caută copii între 10 și 14 ani pentru primul serial color pentru televiziune – Pistruiatul. Și a fost efectiv o întâmplare.

Selecția a avut loc în București, Cluj și Oradea și în total au fost vizionați peste 6.500 de copii. Din 6.500 am rămas 11, printre care și un băiețel care era cu Iurie Darie într-o emisiune. Francisc Munteanu era un om foarte direct și extraordinar, ne-a făcut poze și din 11 am rămas doi – eu și cu acel băiat, el ar fi trebuit inițial să joace pentru că avea experiență de platou.

Francisc Munteanu a zis că vrea ceva deosebit (…). Eram pe un scăunel, se uită o grămadă de lume. Emoționat am zis: „nene de unde aveți pălăria aia că e foarte frumoasă, a zis mama că o să îmi cumpere și mie una dar nu are bani acum”. Și atunci Francisc Munteanu a zis STOP”, a declarat Costel Băloiu, conform Antena3.

Câți bani a câștigat actorul de pe urma filmului?

Costel Baloiu a vorbit foarte deschis şi despre suma pe care a câştigat-o de pe urma rolului Pistruiatul. Actorul susţine că sumă a fost una mare, însă banii i-a primit cu „țârâita”.

„Ca sumă poate să pară mult, contractul a fost de 65.000 lei. Era exact valoarea unei Dacii și la duble mi s-au mai dat niște bani. (…). S-a făcut mare economie de peliculă și pentru economia asta mi-au mai dat 20.000 de lei. În total 85.000 de lei. Să nu aveți impresia că banii au venit în cont. 5% -10%, pe etape…când se termină filmarea și se făcea o anumită perioadă. Au fost cu țârâita efectiv”.

În ce relaţie erau cu Sergiu Nicolaescu

Costel Băloiu sau Pistruiatul a vorbit în cadrul interviului şi despre relaţia pe care o avea cu Sergiu Nicolaescu.

„Nu m-a ajutat deloc întâlnirea cu Sergiu Nicolaescu. Nu că nu m-a îndrăgit… După „Pistruiatul”, imediat, am lucrat cu el. Mi-a dat un rol mic, a făcut „Nemuritorii”.

El a ţinut foarte tare la George Alexandru care, din păcate, şi el a murit. Pe el l-a iubit foarte mult. Nu a existat film pe care l-a făcut în care să nu îi dea un rol.

Eu, de multe ori, stau şi mă gândesc şi spun: „Ce trebuia să fac? Să mă duc să spun: domnul Nicolaescu, vă rog frumos, dați-mi și mie un rol!”. Atâta timp cât tu creezi un scenariu, te gândești la ceva, ai anumite persoane, anumiţi actori la care te gândeşti să îi iei în filmul tău”, a povestit Costel Băloiu la Antena3.

Adauga un comentariu