Local

Costel Corduneanu s-a săturat de gratii! Liderul clanului interlop le cere din nou judecătorilor să îl lase în libertate!

Publicat: 01 iun. 2020
Costel Corduneanu le cere din nou judecătorilor să îl lase în libertate
Costel Corduneanu s-a săturat de gratii

Costel Corduneanu le cere din nou judecătorilor să îl lase în libertate. Liderul clanului interlop a formulat o nouă cerere de liberare condiționată, la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin. Magistrații au stabilit ca primul termen al solicitării să aibă loc pe data de 10 iunie 2020

Costel Corduneanu le cere din nou judecătorilor să îl lase în libertate. Liderul clanului interlop a formulat o altă cerere de liberare condiționată.
La finele săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin au respins solicitarea de preschimbare a primului termen al acțiunii. Astfel, instanța va lua o decizie în cazul lui Costel Corduneanu după data de 10 iunie 2020, când va avea loc primul termen al dosarului.

Costel Corduneanu a mai făcut o cerere, care i-a fost respinsă de judecători

Costel Corduneanu, liderul clanului interlop iesean, a făcut o cerere similară în urmă cu câteva săptămâni, la aceeași instanță. La începutul lunii mai 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin au respins cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu. De asemenea, judecătorii au stabilit ca termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după data de 5 august 2020.
Pe de altă parte, recent, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu. Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în curând în libertate.

Costel Corduneanu le ceruse magistraților să constate concursul de infracțiuni în cazul său și a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj.
În plus, liderul clanului interlop a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie. Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

Decizia luată de judecătorii clujeni în cazul membrilor clanului Corduneanu

Pe 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Amintim că, pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Corduneanu„. Anchetatorii au afirmat atunci că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.
În urmă cu aproximativ trei luni, Costel Corduneanu a decis să se predea la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Asta, după ce liderul clanului Corduneanu a aflat sentința definitivă emisă de magistrații din cadrul Curții de Apel Cluj.
Acum, rămâne de văzut dacă judecătorii vor admite cererea făcută de Costel Corduneanu, privind liberarea condiționată.

Comentarii
Adauga un comentariu