Local

Costel Corduneanu, șeful clanului, rămâne în pușcărie. Judecătorii nu i-au acceptat cererea de eliberare condiționată

Publicat: 14 aug. 2020
Costel Corduneanu le-a mai cerut judecătorilor să fie lăsat în libertate și în trecut
Costel Corduneanu, șeful clanului, rămâne în spatele gratiilor după ce judecătorii au respins cererea sa de eliberare condiționată

Costel Corduneanu, șeful clanului, a primit încă o veste proastă din partea judecătorilor. Magistrații de la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin au respins cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu

Costel Corduneanu, șeful clanului, rămâne în arest. Chiar dacă a cerut să fie lăsat în libertate, judecătorii nu au cedat și au respins cererea formulată de Costel Corduneanu.

„Instanța respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Corduneanu Constantin, deținut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin”, au precizat magistrații.

Amintim că, recent, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu. Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în curând în libertate.

Costel Corduneanu vrea să fie liber, dar nu prea reușește

Costel Corduneanu le-a cerut judecătorilor să constate concursul de infracțiuni în cazul său și a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj. Mai mult, liderul clanului Corduneanu a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie. Potrivit Codului Penal, „perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se scade din durata pedepsei închisorii pronunțate. Scăderea se face și când condamnatul a fost urmărit sau judecat în același timp sau în mod separat, pentru mai multe infracțiuni concurente, chiar dacă a fost condamnat pentru o altă faptă decât cea care a determinat dispunerea măsurii preventive”.

Zeci de persoane din clan au fost trimise în judecată

Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în cele două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate. Trebuie precizat că pe data de 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu.

Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. Pe data de 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Cordunenilor”. Oamenii legii au afirmat atunci că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.

Comentarii
  • Era mai liniște in oraș când era costel acasă nu se mai băteau al de buhan ca le era frica ca iar pupau picioarele și stăteau la ei pe tarla :))))

  • SA STEA SA PUTREZEASCA CU TOT CU NEAMU SI ACOLITII LUI SA ZACA IN CHINURI PE VIATA SI MUNCA SILNICA PT CRIMELE , ESCROCHERIILE,SI SANTAJU CARE LAU FACUT ,NU AVETI IDEE CATA LUME SUFERA DIN CAUZA ACESTOR ESCROCI PENALI

  • Sufar si astazi din cauza atrocitatilor pricinuite de acesti indivizi. Cand mai furam si eu cate un portmoneu cu cateva marci germane veneau sacalii astia si mi luau banu si mai si radeau de mine ca sant prost, urat si am si nasul mare.

Adauga un comentariu