Sport

Costel Gâlcă merge ceas la Vejle! Echipa românului a întors un meci dramatic în Danemarca

Publicat: 23 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Costel Gâlcă merge ceas la Vejle Echipa românului a întors un meci dramatic în Danemarca
Costel Gâlcă are o serie impresionantă de victorii la Velje, la echipa de club din Danemarca.

Velje, echipa pregătită de antrenorul Costel Gâlcă, merge ceas în Danemarca! Prin victoria obținută duminică, gruparea condusă de Costel Gâlcă a ajuns la un total de 54 de puncte după 29 de runde desfășurate și deține un avans de zece puncte în fața urmăritoarei

Costel Gâlcă își continuă marșul triumfal spre eșalonul de elită din Danemarca, în urma victoriei de duminică, scor 5-3 (2-3), pe teren propriu, cu formația Hvidovre, în etapa a 25-a a Diviziei I, al doilea eșalon ca valoare.

Cifra cinci are semnificații speciale pentru omul care marca de cinci ori, în tricoul Stelei, într-un meci cu FC Brașov, în anii ’90. Jucătorii săi i-au amintit de cifra magică.
Elevii fostului antrenor al Stelei au arătat un mental puternic și au revenit în actul secund după ce la pauză se aflau în dezavantaj. Pentru trupa bucureșteanului crescut la Progresul au marcat Faghir ’12, Mucolli ’21, Redzep ’49 (autogol), Finnbogason ’66 și Montano ’81.
Prin victoria obținută duminică, Velje, gruparea condusă de Costel Gâlcă, a ajuns la un total de 54 de puncte după 29 de runde desfășurate și deține un avans de zece puncte în fața urmăritoarei Fredericia, 45 de puncte. Pe trei, în Divizia I se clasează Viborg, cu 44 de puncte. În Superliga din Danemarca urcă doar prima clasată.

Costel Gâlcă, 16 victorii, 6 egaluri și trei înfrângeri

Gâlcă a ajuns prin victoria cu Hvidovre la 16 victorii, 6 egaluri și trei înfrângeri. Au mai rămas de disputat opt etape, iar runda viitoare va juca miercuri, în deplasare, cu gruparea Naestved, locul 11, penultimul, 23 de puncte.
Antrenorul care a realizat tripla în 2015 cu formația patronată de Gigi Becali a preluat-o pe Vejle în martie 2019, însă nu a reușit să evite retrogradarea.
2015 este anul în care Gâlcă reușea tripla cu FCSB, formată din titlu, Cupa României și Cupa Ligii. Almeria B, România U17, Espanyol, Al Taawon și Al Feiha sunt celelalte echipe la care a mai antrenat românul.

Costel Gâlcă nu vrea să revină în Liga I de fotbal

În schimb, Costel Gâlcă nu vrea să audă de o întoarcere în România, declarând că nu este adevărat că a discutat în ultima perioadă cu patronul FCSB, Gigi Becali.

„Când naibii am vorbit cu el? Nici când eram la Steaua nu stăteam de vorbă, îmi vedeam de treaba mea”, a spus Gâlcă într-un interviu acordat Pro Sport.

Gigi Becali și Costel Gâlcă n-au avut niciodată o relație apropiată, în ciuda faptului că fostul internațional român e ultimul tehnician care a adus titlul pentru FCSB. În 2015, Gâlcă a câștigat chiar trei trofee cu „roș-albaștrii”: campionatul, Cupa României și Cupa Ligii.
De asemenea, Costel Gâlcă a comentat și regula U21 din Liga 1, despre care spune că nu i se pare OK:

„Trebuie să primeze valoarea. Nu putem vorbi despre fotbal profesionist dacă tu, ca Federație, îmi impui mie să joc cu copii în teren. E inadmisibil că antrenorii din Liga 1 îl scoate după zece minute pe cel de-al doilea tânăr U21 de pe teren. E umilitor și pentru club, și pentru fotbalistul respectiv”.

Adauga un comentariu