Stiri medicale

Covid-19: confruntat cu o nouă tulpină a coronavirusului, Marea Britanie înăsprește carantina

Publicat: 20 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 confruntat cu o nouă tulpină a coronavirusului Marea Britanie înăsprește carantina
În Marea Britanie, noua tulpină a coronavirusului Sars-Cov-2 se răspândește mai repede decât precedenta.

În Marea Britanie, noua tulpină a coronavirusului Sars-Cov-2 se răspândește mai repede decât precedenta. Prin urmare, premierul a declarat izolare locală începând de duminică.

Transformările pe care le sufera coronavirusul Sars-Cov-2 sunt de mare îngrijorare pentru cercetătorii din întreaga lume. Cea mai recenta tulpina a fost observata în Regatul Unit. Raportată rapid Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), această mutație a virusului Sars-Cov-2 a fost detectată „în aproape 60 de locuri diferite”, potrivit lui Matthew Hancock, ministrul britanic al sănătății.

La mijlocul lunii decembrie 2020, acesta era insa optimist:

„Nimic nu sugerează că [această mutație] ar provoca boli mai grave. Și ultimele opinii clinice spun că este foarte puțin probabil ca această mutație să reziste unui vaccin. (…) Nu sunt stresat în această etapă”, a spus el.

Dar sâmbătă, 19 decembrie 2020, îngrijorarea a crescut: directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a explicat că „Grupul consultativ privind amenințările cu virusuri respiratorii noi și emergente (NERVTAG) are în vedere acum că această nouă tulpină se poate răspândi mai repede”. Consilierul științific guvernamental Patrick Vallance a adăugat că această „nouă formă” a virusului Sars-Cov-2 „conține 23 de mutații, un număr neobișnuit de mare”, multe fiind „asociate cu modificări ale proteinelor pe care le produce virusul”.

O nouă tulpină a coronavirusului care se răspândește mai ușor

Experții britanici cred acum că acest „nou” coronavirus a favorizat „transmiterea exponențială a virusului în sud-estul Angliei”, în special în Londra și în Kent. Astfel, această nouă tulpină ar fi la originea a 62% din contaminările înregistrate în Londra, 43% în sud-estul Angliei și 59% în est, potrivit agenției Public Health England (PHE) atașata Ministerului Sănătății.

Vești bune: „nu există nicio indicație în acest moment că această nouă tulpină provoacă o rată a mortalității mai mare sau că aceasta afectează vaccinurile și tratamentele, dar se lucrează urgent pentru confirmarea acesteia”, a precizat Chris Whitty, potrivit Top Sante.

Confruntat cu această nouă amenințare, premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă carantinarea orașului Londra și a sud-estului Angliei începând din această duminică, 20 decembrie 2020.

Ultima mutație „îngrijorătoare” a virusului care a provocat Covid-19 a dus la sacrificarea a câteva milioane de nurci în Danemarca în noiembrie 2020. În Franța, 3 ferme de nurcă sunt sub supraveghere; la mijlocul lunii noiembrie 2020, 1.000 de carnivore au fost ucise într-o fermă din Eure-et-Loir.

Adauga un comentariu