Boli si tratamente

Covid-19: Efectul neașteptat al virusului asupra auzului

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 Efectul neașteptat al virusului asupra auzului
Cercetătorii au identificat în special urme ale virusului în urechea medie a doi pacienți pozitivi pentru Covid-19.

Potrivit unui studiu american, noul coronavirus are un efect neașteptat asupra auzului: ar putea cauza probleme de auz și chiar pierderea acestuia. Cercetătorii au identificat în special urme ale virusului în urechea medie a doi pacienți pozitivi pentru Covid-19.

Febra, tuse, oboseală, diaree, dureri corporale și pierderea gustului și a mirosului sunt cele mai frecvente simptome ale Covid-19. Cu toate acestea, unii pacienți sunt afectați de manifestări rare. În iulie, Meredith Harrel a început să audă neîncetat bâzâit în ureche. Câteva zile mai târziu, ea decide să facă un test PCR-RT. Rezultatele: pacienta este pozitiva pentru coronavirus. Potrivit medicilor, virusul a fost cauza pierderii auzului.

Matthew Stewart, profesor de otorinolaringologie la Johns Hopkins Medicine, a decis să se intereseze de efectele Covid-19 asupra auzului și mai precis asupra urechii interne. Împreună cu echipa sa, și-au publicat rezultatele în revista științifică JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery.

Covid-19: cheaguri de sânge în urechea medie?

În scopul studiului, oamenii de știință au prelevat probe din urechile interne de la trei persoane care au murit după contractarea SARS-CoV-2. În timpul cercetărilor, au găsit urme ale virusului în urechea medie și osul mastoid, situat în spatele urechii, la doi dintre pacienți.

„Auzim din ce în ce mai mult că oamenii se confrunta cu pierderea auzului ca parte a infecției cu Covid”, a spus profesorul Matthew Stewart. Potrivit specialistului, Covid-19 determină formarea de mici cheaguri de sânge în organism. Prin urmare, acestea se pot dezvolta si în vasele de sânge mici din urechea internă și pot cauza pierderea auzului sau sunete ciudate.

În aprilie, un alt studiu, publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA, a avertizat, de asemenea, despre pericolele coronavirusului asupra auzului. Cercetătorii au explicat că o femeie a prezentat o infecție acută a urechii. Oamenii de știință spun că pacienta nu a prezentat simptome ale noului coronavirus, dar a dat rezultate pozitive pentru virus. În acest moment, sunt necesare mai multe cercetări la scară mai mare pentru a dovedi legătura dintre coronavirus și pierderea auzului.

Adauga un comentariu