Stiri medicale

Coronavirus (Covid-19): 800 de pacienți francezi testează patru tratamente experimentale

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus Covid-19 800 de pacienți francezi testează patru tratamente experimentale
Covid-19 - Franta testează patru tratamente

Covid-19 – Franta testează patru tratamente! În aceste zile, in Franta, tocmai a început un studiu clinic numit Discovery pentru testarea a patru tratamente experimentale împotriva coronavirusului, inclusiv hidroxiclorochină și remdesivir.

Se evaluează asadar eficacitatea și siguranța a patru tratamente care ar putea avea un efect asupra coronavirusului (remdesivir, lopinavir în combinație cu ritonavir, ultimul tratament fiind asociat sau nu cu interferon beta și hidroxiclorochină). Studiul clinic va include 3.200 de pacienți europeni, inclusiv 800 de pacienți francezi spitalizați pentru infecția cu Covid-19 într-un departament medical sau direct în terapie intensivă. Acest proces a început în weekend în Franța și va fi coordonat de Inserm.

Covid-19 – Franta testează patru tratamente!

„Cinci spitale franceze vor participa la început (Paris – spitalul Bichat-AP-HP, Lille, Nantes, Strasbourg, Lyon), apoi vom deschide alte centre pentru a ajunge la cel puțin douăzeci de unități participante”, subliniază Florence Ader, infectiolog în Departamentul de Boli Infecțioase și Tropicale de la Spitalul Croix-Rousse din Spitalul Universitar din Lyon și cercetător la Inserm, care va pilota partea franceză a studiului.

Se acordă prioritate spitalelor care trebuie să facă față unui aflux mare de pacienți. „Strategia noastră de deschidere a centrului va urmari realitatea epidemiologică a epidemiei”, adaugă specialistul în boli infecțioase.

5 tratatmente pentru 15 zile

Studiul clinic Discovery începe cu 5 tipuri de tratament alocate aleatoriu pacienților:

Tratamente standard

Îngrijire standard + remdesivir
Îngrijire standard + lopinavir și ritonavir
Îngrijire standard + lopinavir + ritonavir și interferon beta
Îngrijire standard + hidroxicolorochină

Eficacitatea și siguranța acestor tratamente vor fi evaluate la 15 zile de la includerea fiecărui pacient în studiu.

„Marea rezistență a acestui studiu este natura sa adaptivă”. Aceasta înseamnă că tratamentele experimentale foarte ineficiente pot fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care vor reieși din cercetare”, insistă Florence Ader.

Adauga un comentariu