National

COVID-19 lovește în penitenciar: Doi polițiști sunt infectați!

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 lovește în penitenciar Doi polițiști sunt infectați
COVID-19 lovește în penitenciar: Doi polițiști sunt infectați!

COVID-19 lovește în penitenciar. Doi polițiști de penitenciare ai Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost confirmați pozitiv la testul pentru COVID-19.

Conform ANP, cei doi polițiști de penitenciare își desfășoară activitatea în cadrul Direcțiilor Managementul Resurselor Umane, respectiv Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar.

Pe parcursul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii de penitenciare au purtat echipament de protecție.

COVID-19 lovește în penitenciar: Nu au mai mers la serviciu

Odată cu debutul simptomatologiei COVID-19, cei doi au notificat conducerea instituției și nu au mai mers la serviciu.

„Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din activitate şi vor rămâne la domiciliu. Prin aplicarea programului de lucru secvențial, a procedurilor de lucru la distanță, telemuncă și videoconferințe, instituția își menține funcționalitatea. S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, inclusiv prin nebulizare, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică București”, transmite ANP.

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19. Rezultatele au venit pe 15 iulie, iar în acest sens s-au luat toate măsurile aferente. Conform comunicatului emis de Penitenciarul Iaşi, angajatul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, corespunzător, luând toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu.

Conform comunicatului de presă emis de către ANP, un angajat de la Penitenciarul Iaşi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Totuşi, în comunicat se precizează faptul că angajatul şi-a luat toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu. Cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va demara o anchetă epidemiologica pentru a stabili contactii direcţi:

”Vă informăm că, astăzi, 15.07.2020, un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc pentru ceilalți membri ai personalului. Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Iași şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenție a sistemului penitenciar.” se arată în comunicat.

Contactată telefonic de reporterii cotidianului Bună Ziua Iași, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația.

„Da, este vorba despre un angajat care lucrează în sectorul administrativ. Persoana în cauză a fost în concediu de odihnă. A revenit pentru o zi la serviciu, moment în care a fost depistată cu virusul COVID-19. Subliniez faptul că angajatul nu a intrat în contact cu alți angajați ai penitenciarului, dar nici cu persoanele private de libertate. În continuare se vor urma prevederile impuse de către Direcția de Sănătate Publică Iași”, a declarat miercuri Gabriela Topoliceanu.

Angajat al Penitenciarului Vaslui, confirmat pozitiv cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 23.06.2020.

„Având în vedere că polițistul de penitenciare a interacționat cu membri din comanda unității, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere, care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități. Totodată, precizăm că, din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate“, spune inspector de poliție penitenciară Mihaela-Cristina Enache, purtător de cuvânt al Compartimentului Comunicare şi Mass-Media Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Adauga un comentariu