Remedii naturiste

Covid-19: Este suficienta curatarea cu otet?

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 Este suficienta curatarea cu otet
Covid-19 si otetul de casa

Covid-19 si otetul de casa. Virusul poate ramane activ 3 ore in aer, 24 de ore pe carton, maximum 3 zile pe plastic si otel, 4 pe lemn si 5 pe sticla. De asemenea, poate varia in functie de umiditate si temperatura ambientala a incaperii. Iata cum sa curatati interiorul pentru a face fata Covid-19. Si, mai presus de toate, va explicam daca faimosul otet alb este suficient pentru a efectua aceasta curatare!

Ce produse de uz casnic ar trebui sa folosesc pentru a curata casa in timpul Covid-19?

Unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pe care sa le folosesti ca produs de curatare, otetul alb, este instrumentul perfect pentru deodorizare a tuturor mirosurilor rele, indepartarea petelor si degresare. Cu toate acestea, din pacate, nu are proprietati virucide. In mod clar, produsul preferat de multi dintre noi pentru curatenie nu are niciun efect asupra coronavirusului!

Covid-19 si otetul de casa

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda utilizarea oricarui produs de curatare dezinfectant. Prin urmare, aceasta include, in special, inalbitorul. Foarte eficient impotriva germenilor, trebuie sa amestecati 4 lingurite la un litru de apa rece. Atentie, apa calda dezactiveaza inalbitorul si degaja vapori foarte toxici! Daca nu sunteti fanii clorului, puteti utiliza si 95% alcool etilic sau 75% propanol. Alcoolul folosit pentru dezinfectare trebuie sa fie de minim 70°pentru a face fata bacteriilor.

In primul rand, sa stiti ca inalbitorul nu contine agent tensioactiv. Deci, inseamna ca dezinfecteaza, dar nu curata. De asemenea, specialistii recomanda curatarea intotdeauna mai intai si apoi dezinfectarea cu un produs dedicat. Pentru o mai mare eficienta in fata Covid-19, luati in considerare curatarea telecomenzilor, robinetelor, comutatoarelor, manerele usilor si butoanele liftului. Pe scurt, tot ceea ce atingeti trebuie curatat bine pentru a elimina toti agentii patogeni!

Deoarece coronavirusul rezista la caldura, spalarea vaselor in masina de spalat vase trebuie sa se faca la 60°C. Daca nu aveti acest dispozitiv, o inmuiere de 15 minute in inalbitor diluat cu 0,1% si apa este un bun inlocuitor.

Podele curate?

Pe de alta parte, profesorul Daniel Camus, specialist in boli infectioase la Institut Pasteur din Lille, sfatuieste sa nu foloseasca un aspirator pentru a curata podelele in timpul pandemiei Covid-19. El considera ca acest dispozitiv „risca sa raspandeasca particule virale”. Fata de riscurile de contaminare prin boli infectioase prin aceasta, el recomanda, prin urmare, utilizarea de servetele dezinfectante sau un mop conventional.

Covid-19 si otetul de casa! Curatati rufe potential expuse la Covid-19

Pentru lenjerie, se recomanda spalarea in masina de spalat la o temperatura de 60°C timp de cel putin 30 de minute. Intr-adevar, aceasta temperatura si acest timp de spalare au un efect virucid suficient. Amintiti-va ca virusul poate supravietui pe lenjerie! De asemenea, pentru a reduce riscul, evitati agitarea rufelor. Ca si aspiratorul, acesta are ca efect difuzarea particulelor virale. In sfarsit, UNICEF recomanda utilizarea de prosoape cu o singura utilizare, in special pentru uscarea mainilor.

Adauga un comentariu