Coronavirus

COVID-19 SUA: Cel mai mare bilanț al deceselor din ultimele 2 luni

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 SUA Cel mai mare bilanț al deceselor din ultimele 2 luni
COVID-19 SUA: Cel mai mare bilanț al deceselor din ultimele 2 luni

COVID-19 SUA: Statele Unite au raportat marţi 1.592 de decese legate de noul coronavirus în 24 de ore. Această cifră reprezintă cel mai mare bilanţ de decese ce nu a mai fost înregistrat de aproape două luni şi jumătate, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează miercuri AFP şi Reuters.

La mijlocul lunii mai au fost raportate 1.680 de decese în 24 de ore. Totodată, marţi s-au înregistrat din nou peste 60.000 de cazuri de infectare într-o singură zi, după o uşoară scădere în ultimele două zile.

COVID-19 SUA: Un om moare de Covid-19 la fiecare 54 de secunde!

Numărul total de cazuri de COVID-19 diagnosticate în SUA depăşeşte în prezent 4.34 milioane.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat peste 149.000 de decese, cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial.

La sfârşitul primăverii  s-a consemnat o îmbunătăţire a situaţiei, însă la sfârşitul lunii iunie pandemia de COVID-19 a început din nou să se extindă, în special în regiunile din sudul şi vestul SUA.

Peste 60.000 de cazuri zilnic

În urmă cu două săptămâni, cazurile zilnice de contaminare au depăşit 60.000 timp de 12 zile consecutive, iar timp de trei zile ele au fost peste 70.000.

Situaţia din Florida este printre cele mai îngrijorătoare. Cu 186 de decese zilnice, raportate marţi, bilanţul total al morţilor a depăşit 6.000 de cazuri. Florida este acum al doilea stat care numără cele mai multe cazuri de contaminare cu noul coronavirus la nivelul SUA (peste 440.000 în total), după California.

Aceste două state au depăşit numărul de infectări detectate la New York, care a fost mult timp epicentrul epidemiei, dar unde acum situaţia se află sub control.

Peste 16 milioane de infectări în întreaga lume

Cazurile de COVID-19 au depăşit 16 milioane la nivel global, dintre care un milion s-au înregistrat în ultimele patru zile, potrivit bilanţului oficial realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE. În pofida eforturilor la nivel internaţional şi naţional, noul coronavirus continuă să se răspândească cu o viteză nemaivăzută până acum.

OMS a primit de la statele membre date ce confirmă 311.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră inedită în şase luni de pandemie. Numărul deceselor a urcat la 646.384, dintre care 6.368 raportate în ultimele 24 de ore. Cel mai mare număr de cazuri corespunde continentului american, care raportează 8,6 milioane de contagieri, faţă de cele 3,2 de milioane înregistrate în Europa.

Noul coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în SUA şi Brazilia, cu 4,14 milioane şi respectiv 2,39 milioane de infecţii, potrivit datelor OMS. Luni se împlinesc şase luni de când OMS a declarat COVID-19 drept urgenţă sanitară la nivel internaţional şi care ulterior a fost recunoscută drept pandemie. Noul coronavirus a avut nevoie de doar şase săptămâni pentru a dubla numărul de contagieri la nivel global.

America Latină, regiunea cu cele mai multe cazuri de COVID-19

America Latină şi zona Caraibilor au devenit regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. În această zonă sunt peste 4,3 milioane de cazuri, depășind America de Nord, potrivit unui bilanţ publicat de AFP.

Cele două continente americane au puțin mai mult de jumătate din cazurile înregistrate în întreaga lume.

America Latină şi zona Caraibilor au înregistrat un total de 4.340.214 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și au depăşit America de Nord, care a raportat 4.330.989 de cazuri (cele mai multe în SUA, peste 4,2 milioane de contaminări şi aproape 150.000 de decese).

Bilanțul la nivel golbal a depășit 16 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

 

Adauga un comentariu