Local

Cozi interminabile la Vama Sculeni! Oamenii stau cu orele pe sensul de ieșire din țară – VIDEO

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cozi interminabile la Vama Sculeni Oamenii stau cu orele pe sensul de ieșire din țară  VIDEO
Weekendul trecut, oamenii au petrecut ore întregi ca să iasă din țară

Peisaj horror în zona Vămii Sculeni! Spre sensul de ieșire din România, către Republica Moldova, oamenii stau cu orele la coadă ca să treacă granița. Cozile se întind pe kilometri întregi, iar șoferii sunt exasperați. Reprezentanții I.T.P.F. Iași susțin că totul este cauzat de schimbările de infrastructură de la punctul vamal din Republica Moldova

La Vama Sculeni, șoferii au fost surprinși cum stau cu orele ca să treacă granița. Recent, la punctul de trecere din Sculeni, s-a format o coadă kilometrică de mașini, iar călătorii au petrecut ore întregi până au reușit să iasă din țară. Polițiștii ieșeni încearcă să facă față momentelor cu trafic intens prin mărirea numărului de benzi și suplimentarea numărului de agenți de frontieră.

Șoferii stau cu orele în cozi kilometrice la Vama Sculeni

Acum câteva zile, o persoană a surprins, prin intermediul camerei video, zona prin care se circulă ca să se iasă din țară pe la Vama Sculeni. Coada de autoturisme formată pe sensul de ieșire din România era întinsă pe mai mulți kilometri, iar oamenii așteptau exasperați să ajungă la punctul de trecere. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași spun că, în acest moment, traficul nu mai este la fel de intens, iar cauza ar fi schimbările de infrastructură de la punctul de intrare în Republica Moldova.

„Am vorbit cu colegii mei de la punct. Probabil filmarea este făcută la un moment în care s-au prezentat mai multe mașini la control, pentru că nu am avut aglomerări la Sculeni în perioada asta atât de mari. La Sculeni, în partea moldovenească, în momentul ăsta se fac lucrări la infrastructură. Există posibilitatea să se fi prezentat mai multe mașini la control și în momentul ăla să se intensificat traficul”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Cei de la frontieră le recomandă celor care vor să traverseze granița spre Republica Moldova să folosească aplicația care le indică intensitatea traficului de la punctele de frontieră, de pe site-ul oficial al Poliției de Frontieră.

„Noi anunțăm de fiecare dată când este aglomerat, iar colegii mei chiar le spun șoferilor despre aplicația Trafic Online în care pot vedea, în timp real, care sunt punctele la care timpul de așteptare este cel mai scurt. Iar cei care stăteau la Sculeni, de exemplu, aveau varianta să meargă pe Vama Stânca-Costești, sunt vreo 60 de km până acolo, iar timpul de așteptare era sub 5 minute”, explică reprezentantul I.T.P.F. Iași.

Măsuri pentru fluidizarea traficului

Agenții de la Punctul de Frontieră Sculeni fac față numărului mare de mașini care trec granița prin luarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului

„Măsurile pentru fluidizarea traficului se iau în momentul în care apar astfel de aglomerări. De obicei, se suplimentează arterele de control și se suplimentează numărul de polițiști prezenți pe arteră. Încercăm să scurtăm cât mai mult timpul de așteptare, dar cel mai important este să se folosească la maximum aplicația de trafic, înainte ca oamenii să ajungă în punct, astfel încât să afle timpii de așteptare din punctele de frontieră”, a adăugat reprezentantul I.T.P.F. Iași.

La un moment dat, în timp ce șoferul care a făcut înregistrarea circulă pe sensul opus cozii, apare un autoturism care circulă pe contrasens, părând că dorește să depășească coada. Întrebați despre acest aspect, cei de la Frontieră spun că nu au fost sesizați în legătură cu mașina respectivă.

„Cel care a intrat pe contrasens nu este în incinta punctului, este în afara punctului. Noi nu am primit niciun fel de sesizare legată de vreo persoană care să fi forțat coada și să fi intrat. Dacă ne-ar fi sesizat atunci, am fi știut exact care-i situația. E posibil să fi avut probleme medicale sau să fi făcut stânga pe drumul dinaintea punctului. Nu știu ce să vă spun, nefiind în punct, ci la o distanță semnificativă de ochii noștri”, a declarat conducerea I.T.P.F. Iași.

Șoferii care stau cu orele în Vama Sculeni sunt sfătuiți să folosească aplicația menționată pentru a găsi puncte alternative de traversare a graniței.

Comentarii
  • niste politisti de frontiera incompetenti. asa a fost mereu la Sculeni. i-am zis unuia dintre ei odata ca sunt km de coada si el mi-a zis zis:” ce te intereseaza pe tine, ce iti pasa tie?” i-am zis ca se misca ca melcul si sunt km de oameni ce stau la coada. il durea in cur. romanul tot roman moare

Adauga un comentariu