Culinar

Crăiasa zăpezii, prăjitura preferată a copiilor. Iată rețeta unui desert delicios

Publicat: 16 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crăiasa zăpezii prăjitura preferată a copiilor. Iată rețeta unui desert delicios
Crăiasa zăpezii este prăjitura preferată de cei mici pentru crema de vanilie delicioasă și blatul pufos.

Dulciurile sunt mereu apreciate de cei mici, însă Crăiasa zăpezii este prăjitura preferată a copiilor. Aceasta este ușor de preparat, iar crema de vanilie și blatul pufos vor fi cu siguranță pe gustul tuturor. Iată rețeta unui desert delicios.

Crăiasa zăpezii, prăjitura îndrăgită de copii

Când vine vorba de dulciuri, acestea sunt preferatele copiilor. De aceea, mamele se întrec în tot felul de rețete savuroase și pe gustul celor mici. Una dintre cele mai bune prăjituri, cu aspect spectaculos și gust deosebit este prăjitura Crăiasa zăpezii. 

Mai mult, gospodinele aleg să gătească acest desert și pentru masa de Revelion, spre încântarea musafirilor. De asemenea, cei mai pretențioși vor să afle care este cea mai bună prăjitură de Crăciun, însă părerile sunt împărțite.

Unele doamne preferă prăjiturile tradiționale și celebrul cozonac, „vedeta” sărbătorilor de iarnă, iar altele optează pentru un desert sofisticat și spectaculos. O prăjitură apreciată de cei mari și mici este Crăiasa zăpezii. 

Crăiasa zăpezii – rețeta unui desert delicios

Ingrediente:

Pentru blat:
4 linguri făină
5 linguri de zahăr
5 albușuri

3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt

Pentru cremă:
4 linguri amidon alimentar 

150 gr zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
5 gălbenușuri
500 ml lapte
100 gr ciocolată amăruie
250 gr margarină 

Alte ingrediente:
200 ml lapte
200 gr biscuiți simpli
250 ml frișcă
50 gr nucă de cocos

Mod de preparare prăjitură Crăiasa Zăpezii

Blat

Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat zahărul și se mixează până se topește. Se adaugă treptat și uleiul, se amestecă apoi se pune făina cu praful de copt. După ce se omogenizează compoziția, se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se pune la cuptor timp de 15 minute. Se scoate blatul și se însiropează cu 3-4 linguri de lapte cald.

Cremă

Margarina trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă gălbenușurile cu amidonul alimentar, făina, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă treptat laptele cald și se pune compoziția la foc mic. Se  amestecă mereu până se îngroașă ca o budincă. Compoziția se împarte în două și într-o jumătate se adaugă ciocolata ruptă bucățele mici. Se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se pune câte o folie de plastic peste fiecare jumătate de cremă și se lasă să se răcească.

În crema cu ciocolată se adaugă 100 gr margarină apoi se amestecă bine. În crema de vanilie se adaugă 150 gr margarină și se omogenizează compoziția.

Asamblare
Se pune pe o tavă blatul însiropat, apoi crema de ciocolată, un rând de biscuiți înmuiați în lapte și crema de vanilie.
Se lasă prăjitura la rece, iar după câteva ore se pune frișca și deasupra se ornează cu nuca de cocos. Delicioasa prăjitură Crăiasa zăpezii va avea cu siguranță un aspect deosebit și un gust pe măsură.

Gospodinele țin cont de câteva trucuri pentru a obține cea mai bună prăjitură, cu un blat pufos și aromat. Astfel, extractul de vanilie se poate înlocui cu esența de vanilie, iar frișca lichidă îndulcită se poate înlocui cu smântâna, în care se adaugă zahăr pudră.

La fel de important este și laptele. Acesta trebuie să fie ușor călduț. Dacă este fierbinte, poate afecta textura cremei la asamblare. Prăjitura se poate asambla în tava în care s-a copt blatul, dar și pe un platou cu o ramă reglabilă.

Crăiasa zăpezii este prăjitura preferată de cei mici pentru crema de vanilie delicioasă și blatul pufos. Acest desert este ușor de preparat, fiind pe gustul tuturor. Mai mult, prăjitura Crăiasa zăpezii este ideală pentru sărbătorile de iarnă.

Adauga un comentariu