Sanatate

Crampe abdominale la începutul sarcinii: Motive de îngrijorare sau nu?

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crampe abdominale la începutul sarcinii Motive de îngrijorare sau nu
Chiar dacă durerile abdominale sunt inconfortabile pe parcursul sarcinii, acestea nu necesită calmante.

Experimentezi crampe abdominale la începutul sarcinii? Ei bine, aceste contracții ale mușchilor pot fi destul de neplăcute, însă nu întotdeauna constituie motive de îngrijorare.

În momentul în care ai rămas însărcinată, corpul tău trece printr-o multitudine de schimbări. Sânii devin mai mari, iei în greutate, respiri mai greu, urinezi mai des, ai grețuri, pielea este mai lucioasă și, pe deasupra, mai apar și durerile de spate. Toate acestea sunt normale, pentru că o ființă crește și se dezvoltă în burtica ta. Iar atunci când crampele abdominale își fac apariția, nu trebuie să te îngrijorezi. Acestea pot fi provocate de constipație sau balonare și rareori constituie motive de îngrijorare. Cel mai bine ar fi să discuți cu un medic, care să te liniștească și să îți prescrie un tratament adecvat.

o femeie însărcinată care are crampe
În momentul în care ai rămas însărcinată, corpul tău trece printr-o multitudine de schimbări.

Este normal să ai crampe abdominale la începutul sarcinii?

Da, este normal să ai crampe abdominale. Acestea pot fi cauzate de stres și, în majoritatea cazurilor, sunt o parte normală a sarcinii.

În general, durerile abdominale sunt declanșate de mărirea uterului. Chiar dacă bebelușul este destul de mic în primele săptămâni, uterul începe să sufere mici modificări. Astfel că, înainte ca bebelușul să devină puțin mai mare, circulația sângelui și cantitatea de fluid din uter se află în creștere. De asemenea, sunt și alte afecțiuni care pot declanșa crampele în timpul sarcinii, cum ar fi constipația, balonarea și celelalte afecțiuni gastrice.

Cu toate acestea, dacă durerile devin insuportabile și sunt însoțite și de alte simptome, trebuie să consulți un medic. Destul de comune în timpul sarcinii sunt infecțiile urinare (pentru că nivelul pH-lui se schimbă), ceea ce înseamnă că trebuie să te adresezi unui medic ginecolog.

În plus, dacă durerile vin însoțite cu sângerări sau arsuri la urinare, nu mai sta pe gânduri și mergi, de urgență, la medic. Ar putea fi vorba de o problemă serioasă.

o femeie însărcinată care are crampe
În general, durerile abdominale sunt declanșate de mărirea uterului.

Cum pot fi ameliorate crampele abdominale?

Chiar dacă durerile abdominale sunt inconfortabile pe parcursul sarcinii, acestea nu necesită calmante. Însă, dacă acestea sunt greu de suportat, vorbește cu ginecologul tău și află cum poți ameliora disconfortul.

În cazul în care sesizezi o creștere în intensitate a crampelor, ar trebui să încerci să te odihnești mai mult. Se pare că organsimul tău are nevoie de mai multe pauze pentru a se reface, decât avea înainte să rămâi însărcinată.

Încearcă să te hidratezi cât mai mult, deoarece acest lucru te poate scăpa de crampe. Consumă cât mai multe lichide, fiindcă deshidratarea este una dintre cauzele care pot duce la grețurile de dimineață. Așa că, bea multă apă și nu ezita să apelezi la ceaiurile pentru crampe abdominale, recomandate în sarcină. Cele mai bune sunt: de mentă, de păpădie, de mușețel, de sunătoare, de măceșe, de lămâie și de fructe de pădure. Atenție, însă! Înainte de a consuma astfel de ceaiuri, cere sfatul unui medic.

Totodată, fă-ți timp pentru băi calde și relaxante.

Așadar, crampele abdominale la începutul sarcinii sunt normale și pot fi atenuate cu ajutorul sfaturilor de mai sus. Însă, dacă ai orice fel de întrebare, nu uita să te adresezi medicului. Doar așa te asiguri că bebelușul tău se va naște sănătos.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Adauga un comentariu