International

Creatorul antivirus, John McAfee, a fost arestat din cauza acuzațiilor de evaziune fiscală

Publicat: 06 oct. 2020
John McAfee este acuzat că nu a depus declarații fiscale timp de patru ani
John McAfee este acuzat că nu a depus declarații fiscale timp de patru ani

Antreprenorul de software antivirus John McAfee a fost arestat în Spania și se confruntă cu extrădarea în SUA, unde a fost acuzat de evaziune fiscală.

Procurorii spun că nu a reușit să depună declarații fiscale timp de patru ani, în ciuda faptului că a câștigat milioane din munca de consultanță, vorbim de angajamente, criptomonede și vânzări ale drepturilor referitoare la povestea sa de viață. Niciun venit nu este legat de firma de software care îi poartă numele.

McAfee nu a comentat public acuzațiile.

Dacă ar fi condamnat, ar putea primi până la 30 de ani de închisoare.

Într-o declarație, Departamentul de Justiție al SUA a declarat că McAfee ar fi evitat datoria fiscală prin faptul că veniturile sale vor fi plătite în conturi bancare și în conturi de schimb de criptomonede în numele nominalizaților. În consecință, se presupune că nu a depus nicio declarație fiscală din 2014 până în 2018.

De asemenea, este acuzat că a ascuns bunuri, inclusiv un iaht și proprietăți imobiliare, în numele altora. Acuzațiile au fost anunțate la scurt timp după ce Comisia pentru valori mobiliare (SEC) a dezvăluit că a adus acuzații civile împotriva domnului McAfee.

Autoritatea de reglementare guvernamentală susține că dl McAfee a câștigat peste 23 de milioane de dolari (17,7 milioane de lire sterline) prin „valorificarea faimei sale” și recomandarea a șapte oferte de criptomonede între 2017 și 2018, care s-ar fi dovedit a fi „în esență inutile”, fără a dezvălui că a fost plătit face acest lucru.

SEC încearcă să-i impună o pedeapsă civilă

SEC încearcă să-i impună o pedeapsă civilă și să îl deposedeze de orice „câștiguri presupuse neobținute”, cu dobândă. De asemenea, dorește să-i interzică în permanență funcția de ofițer sau director al oricărei companii listate sau a oricărei companii care depune rapoarte la SEC.

În plus, SEC l-a acuzat pe bodyguardul lui McAfee, Jimmy Watson, de ajutorarea și incitarea la vânzarea de monede digitale, împreună cu alte acuzații.

Nici el, nici McAfee nu au comentat public acuzațiile.

John McAfee este un personaj controversat în sectorul tehnologic. El a devenit cunoscut în anii 1980 când a fondat o companie care a lansat primul software comercial antivirus – McAfee VirusScan – și a contribuit la declanșarea unei industrii de miliarde de dolari.

Deși acea afacere a fost vândută de atunci Intel, el dezvoltă în continuare produse proprii de securitate cibernetică.

A intrat în politică în Partidul Libertarian

Antreprenorul, care s-a născut în Marea Britanie, a lansat, de asemenea, oferte nereușite pentru a deveni candidatul Partidului Libertarian pentru alegerile prezidențiale din 2016 și 2020.

McAfee și-a exprimat anterior disprețul pentru impozite, trimiţând pe Twitter anul trecut că nu a depus declarații fiscale de opt ani, deoarece „impozitarea este ilegală”. Anul trecut a fost, de asemenea, a fost reținut pentru scurt timp în Republica Dominicană pentru că ar fi adus arme în țară. În 2012, McAfee a apărut în presă după ce poliția din Belize a început să investigheze moartea vecinului său, omul de afaceri din Florida, Gregory Faull, și l-a numit pe McAfee drept „persoană de interes”. McAfee a părăsit țara după moartea vecinului, spunând că se teme pentru propria siguranță, dar a spus că nu are „nicio legătură” cu uciderea.

Adauga un comentariu