International

Credit Suisse, preluată de UBS pentru suma de 2 miliarde dolari

Publicat: 19 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Credit Suisse preluată de UBS pentru suma de 2 miliarde dolari
Tranzacție semnată chiar duminică, 19 martie 2023

UBS a fost de acord să preia Credit Suisse, în urma majorării ofertei de cumpărare la peste două miliarde de dolari americani, a transmis duminică publicația Financial Times, informează Reuters, potrivit Rador. UBS și Credit Suisse au refuzat orice comentarii în legătură cu informația publicată duminică de Financial Times potrivit căreia UBS ar urma să preia Credit Suisse pentru suma de două miliarde de dolari americani.

Autoritățile elvețiene plănuiesc să modifice legislația țării pentru a evita un vot al acționarilor cu privire la tranzacție, în timp ce se grăbesc să finalizeze o tranzacție înainte de luni.

Tranzacție semnată chiar duminică

Tranzacția pe toate acțiunile dintre cele mai mari două bănci elvețiene va fi semnată chiar duminică seara și va fi evaluată la o fracțiune din prețul de închidere al Credit Suisse de vineri, ceea ce va duce la eliminarea acționarilor băncii țintă, au declarat patru persoane care cunosc direct situația pentru Financial Times.

Oferta a fost comunicată duminică dimineață, cu un preț de 0,25 franci elvețieni pe acțiune, care va fi plătit în acțiuni UBS, cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse de 1,86 franci elvețieni de vineri, au precizat persoanele respective. UBS a insistat, de asemenea, asupra unei modificări negative semnificative care anulează tranzacția dacă marjele sale de risc de neplată a creditelor cresc cu 100 de puncte de bază sau mai mult, au adăugat aceștia.

Acțiunile Credit Suisse

Acțiunile Credit Suisse au pierdut un sfert din valoare săptămâna trecută. Banca a fost forțată să obțină 54 de miliarde de dolari în finanțare de la banca centrală, în timp ce încearcă să-și revină din scandalurile care au subminat încrederea investitorilor și clienților.

Datând de la mijlocul secolului al XIX-lea, UBS este cea mai mare bancă din Elveția, cu o valoare de piață de 60 de miliarde de franci elvețieni și este cel mai mare administrator de avere din lume.

Și UBS a avut propriile sale perioade tumultoase, trecând prin mai multe restructurări și eliminând mii de locuri de muncă.

Negocierile frenetice din weekend cu privire la viitorul Credit Suisse urmează unei săptămâni brutale pentru acţiunile bancare şi eforturilor din Europa şi Statele Unite de a susţine sectorul după prăbuşirea băncilor americane Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a luat măsuri pentru a susţine depozitele consumatorilor, în timp ce banca centrală elveţiană a împrumutat 53 de miliarde de dolari Credit Suisse pentru a-şi stabiliza bilanţul.

UBS a fost supusă presiuni din partea autorităţilor elveţiene să preia rivalul său local, pentru a ţine criza sub control, au spus două persoane care cunosc problema.

Planul ar putea duce la separarea diviziei elveţiane a Credit Suisse, în timp ce Bloomberg a relatat că discuţiile de preluare puneau sub semnul întrebării planurile de a-şi retrage banca de investiţii sub brandul First Boston.

Comentarii
Adauga un comentariu