Culinar

Cremă cu gust de înghețată pentru prăjituri. Bonus: crema Plombir

Publicat: 12 nov. 2020
vas cu crema cu gust de inghetata
Crema aceasta este perfectă pentru prăjiturile făcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Vin sărbătorile! Gospodinele îşi pregătesc deja lista de cumpărături. Ce mâncăruri vor face, de ce ingrediente au nevoie, ce cadouri cumpără s.a.m.d. Pe masa de sărbători poţi pune câte prăjituri vrei şi de orice fel. Ca să-i impresionezi pe musafiri, îţi recomand să foloseşti o cremă cu gust de îngheţată.

Simţi cum ţi se topeşte în gură şi ai vrea să o mănânci la nesfârşit. Spre deosebire de îngheţată însă, nu te va durea gâtul. Ca să o prepari ai nevoie de puţin timp şi de un pic de răbdare. Ţi-o recomand inclusiv pentru un blat pufos.

Crema cu gust de îngheţată

Prepara această cremă pentru prăjituri pentru deşertul de Crăciun şi de Revelion. Vei avea succes garantat.

Ingrediente:

  • 3 linguri făină
  • 450 ml smântână
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • coajă de la o lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi mixează bine ouăle. După ce s-au omogenizat, adauga zahărul, zahărul vanilat, smântâna şi făina. Omogenizează. Transferă compoziţia într-un vas şi pune-l la bain-marie. Amestecă în mod constant în el şi lasă să fiarbă până când se îngroaşă suficient, adică nu mai este lichid. Dă crema la rece. Între timp mixează untul ca să fie cât mai pufos. Adaugă în el treptat crema şi omogenizează.

Crema cu gust de înghețată o poți folosi inclusiv la prăjitura Nașa.

Crema Plombir – Ideală cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Poate nu îi ştiai denumirea, dar ai gustat din ea măcar o dată. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • 40 g de unt
  • 350 ml de lapte
  • 500 ml de frișcă
  • 40 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 1.5 linguriță de gelatină
  • 70 ml de apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 priză de sare
  • 30 g de amidon

Mod de preparare:

Mai întâi amesteci amidonul cu zahărul într-un vas mai adânc. Adaugi 100 ml lapte şi omogenizezi. Spargi ouăle în vas şi omogenizezi cu un ţel. Toarnă restul de lapte într-un ibric, împreună cu sarea şi zahărul vanilat. În momentul în care laptele începe să fiarbă, ia-l de pe foc. Adaugă treptat din el peste amestecul cu ouă. Omogenizează continuu. Transferă compoziţia în cratiţă şi pune la foc moderat. Amestecă în mod constant, până în momentul în care se îngroaşă.

Ia cratiţa de pe foc, pune untul, amesteca 1-2 minute. Separat dizolvă gelatina şi las-o deoparte 10 minute, după care pune-o la mic, ca să se dizolve complet. Ia-o de pe foc înainte să ajungă la punctul de fierbere şi toarn-o în cremă. Omogenizează. Acoperă vasul cu folie alimentară şi lasă crema să se răcească de la sine.

Între timp bate frişca cu zahărul vanilat. După ce crema s-a răcit complet, amestec-o cu jumătate din frişcă. Omogenizează cu o spatulă. Adaugă şi cealaltă jumătate de frişcă. Omogenizează iarăşi.

 





Adauga un comentariu