Culinar

Reţetă de pandişpan pufos pentru torturi – Cum se face

Publicat: 10 nov. 2020
pandispan pufos pentru torturi
Știai că... tava în care se coace pandișpanul trebuie să fie ușor încălzită?

Această rețetă de pandişpan pufos pentru torturi este una dintre primele pe care le învaţa o gospodină. Uşor de făcut, dar cu răbdare, el poate fi combinat cu fructe, pentru un gust cât mai bun. Ai nevoie de puţine ingrediente, dar de multă răbdare şi de câteva trucuri.

Reţetă de pandişpan pufos pentru torturi se poate face cu orice ocazie, inclusiv când se anunţă musafiri neaşteptaţi. Mai jos găseşti reţeta completă, apoi trucurile care te vor ajuta să-l prepari cât mai pufos şi aerat.

Ingrediente:

  • 6-7 ouă
  • 230 gr zahăr granulat
  • unt;
  • 2 linguriţe zahăr vanilat
  • 160 gr făină
  • 65-70 gr amidon
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Sparge ouăle într-un vas. Adaugă zahărul granulat şi zahărul vanilat. Mixează în jur de 5 minute, la viteză mică. Apoi creşte viteza până aproape de cea maximă, timp de 10-15 minute. Compoziţia aproape că îşi va tripla volumul.

Separat amestecă amidonul, făina şi praful de copt. Cerne făina în compoziţia cu ou, dar nu toată deodată, ci în mai multe doze. Omogenizează uşor de fiecare dată, cu o spatulă.

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu puţin unt o tavă de copt şi toarnă compoziţia în vasul încălzit uşor. Bagă tava în cuptor. Pandişpanul e gata după circa 40 de minute, dar ideal e să faci testul cu scobitoarea. La final poți decora pandișpanul cu o delicioasă glazură de ciocolată sau cu cremă de vanilie.

Trucuri pentru o reţetă de pandişpan pufos pentru torturi

Înainte să te apuci să faci pandişpan, ca să îţi iasă exact aşa cum vrei, uite ce trucuri poţi pune în aplicare:

  • ouăle trebuie să fie la temperatura camerei;
  • cuptorul nu se deschide în primele 20 de minute din momentul în care ai băgat tava în cuptor;
  • pandişpanul trebuie lăsat la răcit în primele 5 minute de când ai oprit cuptorul, apoi se scoate pe un grătar şi se lasă la răcit;




Adauga un comentariu