Prima pagină » Sanatate » Cremă pentru coșuri cu vitamina C. Rețeta simplă care îți va vindeca acneea
Cremă pentru coșuri cu vitamina C. Rețeta simplă care îți va vindeca acneea

Cremă pentru coșuri cu vitamina C. Rețeta simplă care îți va vindeca acneea

06 mart. 2024, 15:16,
BZI.ro, în Sanatate

Acneea nu este o condiție specifică doar adolescenților. Pentru mulți este o problemă care persistă chiar și la vârsta adultă. Cei care au tenul predispus la acnee știu că este o luptă continuă, nu doar pentru a trata coșurile apărute, ci și pentru a le preveni reapariția acestora, fie prin medicamente orale, fie prin tratamente topice eliberate cu sau fără prescripție medicală.

Vestea proastă este că unele medicamente pentru acnee ar putea provoca roșeață, decolorare sau uscăciune ca efect secundar. Astfel că, uneori este mai sigur să te orientezi spre metode naturale pentru tratarea acneei, precum este și următoarea cremă pentru coșuri cu vitamina C.

Cremă pentru coșuri cu vitamina C

Există atât de multe produse pe piață care pretind că vindecă acneea. Unele dintre aceste creme pot avea efecte adverse și pot include o mulțime de componente nocive, cum ar fi parabeni, parfumuri sintetice, conservanți și alte substanțe chimice. Încearcă și tu această cremă pentru coșuri preparată doar din ingrediente naturale!

Pentru acest tratament natural vei avea nevoie de unt de shea (1/4 cană), pudră de vitamina C (1 linguriță), ulei de măceșe (2 lingurițe), ulei esențial de arbore de ceai (6 picături), ulei esențial de lavandă (6 picături).

Untul de shea este o grăsime vegetală densă și plină de nutrienți, cu capacități excelente de vindecare care contribuie la un aspect mai sănătos și plin de vitalitate al pielii. De asemenea, previne uscarea pielii prin prorpietatile sale de hidratare extrem de eficiente. Ajută, de asemenea, la reglarea acneei cauzate de glandele sebacee hiperactive.

Vitamina C este un antioxidant puternic care protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi. De asemenea, crește producția de colagen, ceea ce ajută la vindecarea și la regenerarea mai rapidă a pielii predispuse la acnee. Vitamina C este, de asemenea, recunoscută pentru capacitatea sa de a reda un aspect mai luminos al pielii.

Uleiul de măceșe este un alt tratament excelent pentru acnee, conținând acizi grași esențiali, vitamina E, vitamina C, B-caroten și alte nutrienți. Protejează pielea de expunerea la UV, întârzie îmbătrânirea, previne acneea și vindecă cicatricile. Este bogat în vitamina A, care ajută la echilibrarea tonusului pielii, netezirea ridurilor și estomparea cicatricilor și neajunsurilor cauzate de acnee.

Se prepară în doar câteva minute

Uleiul de arbore de ceai este cel mai des folosit ulei esențial de pe pământ, fiind apreciat pentru caracteristicile sale antibacteriene, antimicrobiene, antifungice și antiseptice. Distruge bacteriile care cauzează acneea vulgară și curăță porii, îndepărtând murdăria, germenii și impuritățile blocate acolo.

Uleiul de lavandă este un ulei esențial calmant și relaxant care poate ajuta în caz de acnee, coșuri și cicatrici. De asemenea, ajută la reducerea și estomparea cicatricilor faciale. Uleiul de lavandă este, de asemenea, antiinflamator, ceea ce poate ameliora acneea chistică și coșurile adânci, reducând umflarea și roșeața de la nivelul pielii.

Încălziți și topiți untul de shea la bain-marie până când este lichefiat. Îndepărtați-l de pe foc și, odată ce s-a răcit ușor, adăugați celelalte uleiuri, urmate de pudra de vitamina C, și amestecați bine. Lăsați amestecul să stea peste noapte în frigider într-o sticlă sau un borcan curat și uscat. Folosind un tampon de bumbac, aplicați crema pentru acnee pe zonele afectate.

Cremele pentru coșuri preparate în casă sunt foarte eficiente în ameliorarea acneei și pentru reîmprospătarea pielii, deoarece folosesc ingrediente pure și naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *