Coronavirus

Cresc cazurile de inflamaţie cardiacă la bărbații tineri, care s-au vaccinat cu serul de la Pfizer

Publicat: 02 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cresc cazurile de inflamaţie cardiacă la bărbații tineri care s-au vaccinat cu serul de la Pfizer
În Israel, între decembrie 2020 şi mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul prezentând rezultatele unui studiu care a examinat problema.

Marți, 1 iunie, Ministerul Sănătăţii din Israel a anunțat că au fost raportate cazuri de inflamaţie cardiacă la bărbații tineri care s-au vaccinat anti-Covid cu serul de la Pfizer. Autoritățile sunt de părere că ar exista o legătură între vaccin și cazurile de miocardită.

În perioada decembrie 2020 – mai 2021, în Israel au fost înregistrate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, arătând rezultatele unui studiu care a examinat problema.

Cei mai mulți dintre pacienții care au suferit inflamaţii cardiace, au stat internați în spital patru zile, iar 95% din cazuri au fost clasificate drept uşoare, menționează studiul, despre care ministerul a precizat că la realizarea lui au contribuit trei echipe de experți.

Nu a fost exclusă legătura dintre vaccin și miocardită

Studiul nu a exclus posibilitatea existenței unei legături între administrarea celei de-a doua doze de Pfizer şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.

În concluziile studiului s-a arătat că o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât la ​​alte grupe de vârstă.

Se menționează că 60 dintre pacienți au fost tratați și au iesit din spital în stare bună. Doi dintre pacienți, o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani, fără probleme de sănătate, au murit. Pfizer, corporația farmaceutică americană cu sediul în New York City, a răspuns că este conştientă de observaţiile israeliene ale miocarditei. Cu toate acestea, a declarat că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu vaccinul său.

„Constatările au fost prezentate companiei Pfizer, care a spus că nu a primit rapoarte similare din alte state și că va examina datele”.

Raportul a fost trimis și Agenției pentru Medicamente din SUA (FDA) și Centrului pentru Combaterea și Prevenția Bolilor (CDC), care au demarat investigațiile.

În Isreal, aproximativ 55% din populație s-a vaccinat.

Incidență mare în rândul tinerilor de inflamație cardiacă, după vaccinarea cu Pfizer

Potrivit unui raport scris de înalți oficiali ai ministerului Sănătății, sub coordonarea prof. Dror Mevorach, șeful uneia dintre unitățile Covid-19 de la spitalul Hadassah Ein Kerem, „un posibil motiv pentru lipsa unor constatări similare în alte țări a fost rata scăzută de vaccinare în rândul tinerilor”.

„Există o îngrijorare cu privire la frecvența apariției miocarditei în rândul bărbaților sub 30 de ani, în zilele de după administrarea celei de-a doua doze”, au scris ei. „În această etapă, conform constatărilor inițiale care încă trebuie verificate, există impresia că numărul (de cazuri) este mai mare decât ne-am fi așteptat, în special pentru cei sub 30 de ani”.

Adauga un comentariu