National

Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în Vaslui. Explozie de îmbolnăviri din cauza unui focar uriaș

Publicat: 12 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în Vaslui. Explozie de îmbolnăviri din cauza unui focar uriaș
Vasluiul înregistrează pentru a doua zi consecutiv peste 100 de noi cazuri

Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în Vaslui. În acest județ s-au înregistrat peste 100 de noi îmbolnăviri două zile consecutiv. Este o creștere enormă ținând cont că media săptămânii trecute era de 20 de cazuri pe zi. Totul se datorează unui focar uriaș de la un centru pentru persoane cu dizabilități din Huși.

Ziua de miercuri a adus peste 1400 de îmbolnăviri la nivelul întregii țări. În continuare, pe primul loc în top este Bucureștiul (151). Capitala este urmată de Vaslui (123), Argeș (77), Hunedoara (71) şi Prahova (65). Acestea cunt cele cinci zone cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus.

Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în Vaslui

Alte 1.415 cazuri de persoane infectate cu CoVid-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost înregistrate 43 de noi decese. Potrivit bilanțului publicat miercuri de autorități, în județul Vaslui a fost înregistrată o creștere uriașă a cazurilor noi.

Cele mai multe infectări noi cu CoVid-19 au fost în București (151), în timp ce în județul Vaslui s-au înregistrat de peste cinci ori mai multe cazuri. Față de bilanțul zilnic de săptămâna trecută, au fost depistate 113 cazuri noi. În județele Covasna, Mureș, Tulcea, Dolj, Harghita și Ialomița au fost cele mai puțin cazuri noi înregistrate.

485 de pacienţi, în stare gravă

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu CoVid-19 este de 7.381. Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.427.626 de teste. Dintre acestea 22.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.098 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.509 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 174 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 12 august.

Două zile consecutive cu peste 100 de noi cazuri

Județul Vaslui a înregistrat în ziua precedentă 123 noi cazuri de coronavirus, conform raportării oficiale. Prefectul județului, Mircea Gologan, a precizat că această explozie de infectări este cauzată de un focar major. Acesta este la un centru pentru persoane cu dizabilități din Huși, unde 190 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Acolo, vineri erau confirmate 76 de persoane din rândul beneficiarilor și personalului. Astfel s-a luat decizia plasării centrului în carantină pentru două săptămâni, a precizat prefectul. Între timp, au fost confirmate în total 190 de cazuri la centrul din Huși unde sunt în total 189 de beneficiari și 85 de angajați.

Prefectul Mircea Gologan a mai spus că în raportarea de la nivel central de marți județul Vaslui apare cu un număr mare de infectări. Aceasta s-ar datora sistemului de raportare a cazurilor la INSP care este foarte complex și din acest motiv apar întârzieri.

Creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în Vaslui. Totodată, Mircea Gogolan a precizat că în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri din județ. Principala problemă este că foarte multe persoane care au simptome nu se prezintă la medic și nici nu anunță DSP.

Adauga un comentariu