Titlurile zilei

Crimă într-un apartament de pe Bulevardul Primăverii din Iași! Victima încercase să facă un gest creștinesc pentru doi necunoscuți!

Publicat: 09 dec. 2019

Judecătorii ieșeni au decis arestarea unui individ bănuit de omor. Bărbatul, care face parte din categoria persoanelor fără adăpost, a ucis un amic, chiar în casa acestuia din urmă. Victima adusese în casă doi oameni ai străzii, pentru a-i adăposti de frigul de afară. Suspectul a recunoscut parțial cele întâmplate, dar a contestat măsura arestării preventive.

Caz extrem de șocant, la Iași! Un individ fără casă și fără masă a fost încătușat după ce a fost acuzat că l-a ucis pe cel care încercase să îl ajute, găzduindu-l. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele lui Adam Lepădatu (44 de ani), sub acuzația de omor. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja contestată de către individ.

Luat la pumni și la picioare

Anchetatorii ieșeni au precizat că incidentul de o gravitate extremă a avut loc în noaptea de 29 spre 30 noiembrie. Oamenii legii au menționat că victima, un bărbat trecut de 60 de ani, s-a împrietenit cu doi oameni ai străzii. Dat fiind faptul că ieșeanul era singur, acestuia i s-a făcut milă de cei doi amici și a decis să îi invite de mai mult timp să locuiască în apartamentul lui, de pe bulevardul Primăverii.

„În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, victima se afla în locuința sa, împreună cu inculpatul și o a treia persoană, un martor. Victima îi primise în casă pe cei doi, spre a-i adăposti, fiind vorba despre persoane fără locuință. În noaptea respectivă, pe fondul consumului de alcool, victima a intrat într-o altercație cu inculpatul”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, la un moment dat, Adam Lepădatu a început să îi care pumni și picioare celui care îl găzduise pentru a nu muri de frig pe străzi. Oamenii legii au adăugat că, din cauza leziunilor suferite la nivelul capului și al toracelui, victima a decedat pe loc. Cel care a alertat autoritățile a fost martorul.
Acesta a asistat la conflict și, după ce a văzut că victima nu mai dă vreun semn de viață, i s-a făcut frică și a sunat la 112. Mai apoi, martorul a fugit din apartamentul situat pe bulevardul Primăverii, pentru a nu fi implicat în vreun fel în acest caz.

A recunoscut parțial ce s-a întâmplat

La fața locului s-au deplasat atât echipaje medicale, cât și de Poliție. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, decât să declare decesul acesteia.
La rândul lor, polițiștii au identificat suspectul și l-au reținut. Ulterior, acesta a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize. Astfel, medicii au ajuns la concluzia că individul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
Așa s-a ajuns ca, la finele săptămânii trecute, procurorii să propună arestarea preventivă a lui Lepădatu, pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, la audieri, individul a recunoscut parțial cele întâmplate în apartamentul victimei.

Adauga un comentariu