Local

Crimă odioasă: un ieșean și-a decapitat mama cu un topor! Agresorul, săltat și dus la „Socola” – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crimă odioasă un ieșean și-a decapitat mama cu un topor Agresorul săltat și dus la Socola - GALERIE FOTO  VIDEO
Un ieșean a fost dus la Institutul de Psihiatrie "Socola", fiind suspectat că și-a decapitat mama cu un topor

Un individ în vârstă de 42 de ani, Constantin Nastasia, a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, după ce și-a decapitat mama cu ajutorul unui topor. Scenele sângeroase s-au petrecut în urmă cu două nopți în localitatea Ruginoasa, județul Iași

Crimă odioasă: un ieșean și-a decapitat mama cu un topor! Agresorul a fost săltat și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Urmează ca specialiștii să stabilească dacă individul în vârstă de 42 de ani a avut sau nu discernământ. Scenele sângeroase s-au petrecut în urmă cu două nopți în localitatea Ruginoasa, județul Iași. În noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2022, o femeie în vârstă de 75 de ani şi-a găsit sfârşitul în mâinile propriului copil. Ieșeanul Constantin Nastasia ar fi luat un topor şi i-a retezat capul celei care i-a dat viaţă.

Constantin Nastasia și-ar fi decapitat mama cu un topor

După crima odioasă, Constantin Nastasia, individul în vârstă de aproximativ 42 de ani, din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, a lăsat cadavrul mamei sale în grădina locuinţei. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a transmis ieri că în noaptea de 26 spre 27 a avut loc o crimă în judeţul Iaşi. Astfel, un bărbat cunoscut cu afecţiuni psihice şi-a omorât mama cu un topor.

„În cursul nopții de 26 spre 27 ianuarie 2022, în timp ce se afla la locuința din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, suspectul, folosind un topor, i-a retezat capul mamei sale. Cadavrul victimei a fost identificat în grădina locuinței comune. Suspectul a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat în momentul comiterii faptei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Paznicul care a sesizat scandalul a murit și el

În urmă cu două seri, paznicul de la Primăria Ruginoasa, Costel Burlacu, a plecat spre casă. La scurt timp, acesta a alertat autoritățile din comună, semnalând faptul că, din curtea casei respective, se auzea scandal. La fața locului a ajuns după câteva minute fratele autorului, numai că atmosfera se calmase. Din câte se pare, după plecarea fratelui lui Constantin Nastasia, acesta a reluat conflictul cu mama lui.

Astfel, surse judiciare afirmă că ieșeanul de 42 de ani și-ar fi decapitat propria mamă, o femeie de 75 de ani, chiar în curtea casei. Ca o coincidență macabră, ieri dimineață, autoritățile l-au descoperit mort în casă și pe paznicul de la Primărie, Costel Burlacu. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului acestuia din urmă.

O altă crimă odioasă petrecută la Iași

Amintim că, în urmă cu câteva luni, un alt caz extrem a fost înregistrat la Iaşi. Un bărbat cunoscut cu afecţiuni psihice a sunat la un post de televiziune pentru a transmite că şi-a omorât mama.

Moderatoarea emisiunii a sunat de urgenţă la 112. La faţa locului au fost trimite mai multe echipaje de intervenţie. Medicii și polițiștii ieșeni au constatat că victima, o femeie în vârstă de 69 de ani, a fost ucisă de fiul său. În trecut, aceasta a mai trecut printr-o situaţie similară, dar a reușit să scape. În privința crimei odioase care s-a petrecut în urmă cu două zile, amintim că un ieșean de 42 de ani și-a decapitat mama cu ajutorul unui topor.

Adauga un comentariu