Local

Crimă oribilă, într-o societate comercială din Iași! Un tânăr de 18 ani l-a înjunghiat pe colegul de muncă din cauza barbutului! Obligat să plătească daune de peste 100.000 de euro!

Publicat: 03 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crimă oribilă într-o societate comercială din Iași Un tânăr de 18 ani l-a înjunghiat pe colegul de muncă din cauza barbutului Obligat să plătească daune de peste 100.000 de euro
Individul a folosit un cuțit pentru comiterea acestei crime oribile

Un tânăr de 18 ani a fost pedepsit de magistrați după ce a fost acuzat că a comis o crimă oribilă, în cadrul unei societăți comerciale. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Timofte la 9 ani de pușcărie, pentru omor. Individul trebuie să achite și daune în valoare de peste 100.000 de euro copilului victimei, pe care l-a lăsat orfan

Crimă oribilă, într-o societate comercială din Iași! Un tânăr de 18 ani l-a înjunghiat pe colegul de muncă din cauza unui joc de barbut! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis condamnarea lui Ionuț Timofte la 9 ani de pușcărie, pentru omor.

„Ia act ca persoana vătămată Elena F. (mama defunctului) nu s-a constituit ca parte civilă în cadrul prezentului proces penal. Admite acțiunea civilă exercitată în cadrul prezentului proces penal de către partea civilă minoră Ionela F. (fiica defunctului Flueraru Ioan), prin reprezentantul său legal. Îl obligă pe inculpatul Ionuț Timofte să îi plătească părții civile sus-menționate suma de 10.000 de lei – cu titlu de daune materiale – , precum și suma de 100.000 de euro – cu titlu de daune morale. Dispune confiscarea de la inculpat a bunului folosit de către acesta la săvârșirea infracțiunii, respectiv un cuțit de bucătărie având mânerul de culoare neagră, din material plasticat, în lungime de 12 cm, și lama din inox, în lungime de 19 cm și lățimea lamei de 2,2 cm”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionuț Timofte, acuzat că l-a înjunghiat pe colegul de muncă din pricina barbutului!

Procesul lui Ionuț Timofte (18 ani) a început pe 25 mai 2020. Înainte de aceasta, procurorii ieșeni au formulat o propunere de arestare preventivă pe numele tânărului de 18 ani, pentru omor. Conform anchetatorilor, incidentul dintre inculpatul Ionuț Timofte și victima Ioan F. a avut loc în seara zilei de 7 mai 2020.

„Pe 7 mai, din cauza faptului că a plouat, inculpatul și partea vătămată, care lucrau ca zilieri la o fermă din comuna Cotnari, județul Iași, au rămas în spațiul de cazare, alături de alți zilieri. Acolo, aceștia au consumat băuturi alcoolice și au jucat barbut. La un moment dat, între inculpat și victimă a intervenit o neînțelegere, generată de jocul de zaruri. Atunci, inculpatul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul de 49 de ani, o singură dată, în zona pieptului. Din cauza leziunii suferite, victima a decedat”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. În urma incidentului, tânărul de 18 ani a fost arestat preventiv pentru omor.

Un incident tras la indigo: ucis de un coleg de muncă

Un alt ieșean a fost condamnat după ce a fost acuzat că și-a ucis un coleg de muncă. Astfel, recent, Tribunalul Iași a decis condamnarea lui Dumitru Lucan la 7 ani și 6 luni de temniță, tot pentru omor. Acesta a fost obligat să le plătească părților civile 30.000 de lei, reprezentând daune materiale, și 150.000 de euro, cu titlu de daune morale.
În urmă cu câteva luni, Dumitru Lucan a fost trimis în judecată de către procurori. Conform anchetatorilor, incidentul a avut loc la începutul lunii decembrie 2019.

„Pe 8 decembrie 2019, în jurul orei 23:30, în timp ce se aflau cazați la ferma viticolă Ceplenița, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice și al unei discuții contradictorii, inculpatul a intrat în conflict cu victima căreia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit în direcția inimii (la nivelul hemitoracelui stâng anterior). Deși în aceeași cameră erau cazate mai multe persoane, niciuna dintre acestea nu a intervenit în altercație, victima rămânând pe patul ei și agravându-i-se starea de sănătate”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Bărbat decedat, după ce a fost înjunghiat

Oamenii legii au mai afirmat că, a doua zi, victima a rămas singură în încăpere, pe pat, în timp ce celelalte persoane s-au preocupat de activitățile specifice pentru care au fost angajați la ferma viticolă ca zilieri.

„Constatând că victima se simțea rău, inculpatul și-a strâns lucrurile personale și a părăsit ferma. Ulterior, în noaptea de 9 spre 10 decembrie 2019, observând că victima nu reacționa la stimuli externi, unul dintre martori a anunțat Serviciul de Ambulanță, care a preluat și transportat victima la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, au adăugat procurorii.

Însă bărbatul înjunghiat, în vârstă de 57 de ani, a decedat. La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei pentru care este cercetat. De asemenea, martorii incidentului au susținut că nu și-au dat seama că victima avea nevoie de ajutor, deoarece aceasta părea „în regulă și vorbea normal”.

Adauga un comentariu