Actualitate

Criminalul de la Onești va fi transferat de la ATI la Chirurgie. Soția criminalului, în arest preventiv

Publicat: 07 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Criminalul de la Onești va fi transferat de la ATI la Chirurgie. Soția criminalului în arest preventiv
Joi dimineață, Gheorghe Moroșan a stat în fața judecătorilor prin videoconferință pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, dar nu a dorit să facă nicio declarație

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan, va fi transferat de la ATI la Chirurgie. Autorul crimei de la Onești pare a fi depășit starea critică și urmează să fie mutat luni, 8 martie, de la Terapie Intensivă la Chirurgie.

Surse din spital susțin că bărbatul este conștient, dar nu vorbește despre ce s-a întâmplat. Autoritățile susțineau recent că nu a fost stabilită momentan o dată la care acesta să fie audiat, deoarece starea sa de sănătate nu permite în acest moment audierea.

Gheorghe Moroșan a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de trupele speciale.

Soția criminalului de la Onești rămâne în arest preventiv

Soția lui Gheorghe Moroșan, acuzată de complicitate, se află în prezent în arest preventiv. Cererea prin care femeia a solicitat eliberarea din închisoare a fost respinsă vineri,  5 martie, de către instanță.

Una dintre fiicele femeii o va vizita în arest, cererea fiind aprobată de IPJ Bacău.

Iacob Valentin, avocatul Aureliei Moroșan, soția lui Gheorghe Moroșan, autorul crimei de la Onești, susține că femeia nu s-a gândit în niciun moment că soțul său va ajunge la crimă.

„Îşi susţine soţul în totalitate, dar nu s-a gândit în niciun moment că soţul va ajunge unde e ajuns. Cu privire la acele coliere, ele erau achiziţionate de mai multă vreme, soţul ei motivându-i că au o defecţiune la motor. Ea a luat de bună afirmaţia”, a declarat avocatul.

Ce spune fiica lui Gheorghe Moroșan

Fiica lui Gheorghe Moroșan a spus că oamenii legii i-au închis telefonul în momentul în care a vrut să aplaneze situaţia. Aceasta zice a încercat să comunice cu poliţiştii din București şi din Bacău. Aceştia, în ciuda faptului că le-a explicat cine este şi că doreşte să poată remedia problema, i-au închis pur şi simplu telefonul în nas.

„Situaţia este foarte grea. Nu pot decât să las capul plecat, cuvintele sunt de prisos, oricât am încercat să aplanez această situaţie. Am sunat la Bacău, am sunat la Bucureşti. Am spus despre ce e vorba, am spus cine sunt şi mi s-a închis telefonul. Am sunat la sediile de poliţie. Aşa am avut în cap. Am sunat chiar şi la presă. «Nu avem maşină să ne deplasăm în teren»” mi-au spus de la Bacău”, a menționat fiica criminalului din Oneşti.

Crima de la Onești a șocat întreaga țară

Gheorghe Moroșan a luat luni, 3 martie, ostatici doi muncitori care veniseră să renoveze fostul său apartament. Bărbatul își pierduse locuința după ce fusese executat silit pentru un prejudiciu de peste opt miliarde de lei vechi, provocat de soția lui societății Chimcomplex SA Borzești.

Cei doi muncitori au fost omorâţi de Moroșan, care era supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital. El avea multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Femeia a fost reținută de către autorități, fiind suspectă de complicitate. Silviu Iștoan, în vârstă de 38 de ani, și Dan Patatu, de 55 de ani, au fost cele două victime ale lui Moroșan.

Iștoan rămăsese orfan de mamă de la vârsta de trei ani și fusese crescut, alături de fratele său, doar de tată, au declarat apropiații acestuia.

Primăria Onești a anunțat că va acorda un ajutor financiar de urgență familiilor victimelor.

Adauga un comentariu