National

Criminalul pădurarului din Maramureş, prins şi reţinut după aproximativ un an

Publicat: 11 aug. 2020
Criminalul pădurarului din Maramureş, prins şi reţinut după aproximativ un an
Pădurarul Liviu Pop a fost ucis. Criminalul a fost reținut după 10 luni

Asasinul care, în luna octombrie a anului trecut, l-ar fi omorât cu sânge rece pe pădurarul Liviu Pop care îl prinsese la furat, într-o pădure din județul Maramureș, a fost prins și reținut după zece luni, anunță Ministerul Public.

Bărbatul care l-a omorât pe pădurarul din Maramureş a fost reţinut

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Public, luni, 10 august 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General l-au prins şi reţinut pe individul acuzat de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), tâlhărie calificată și uz de armă fără drept.

În Ordonanța de reținere, procurorii au reținut că, „în 16 octombrie, în jurul orei 19.45, acuzatul se afla în Pădurea Rogozului pentru a fura lemne și a fost prins în flagrant de către un pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț. Pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, el l-a ucis prin împușcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia”, au stabilit procurorii.

Individul va fi dus în faţa instanţei

Inculpatul va fi condus astăzi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Pădurarul Liviu Pop avea vârsta de 30 ani când a fost găsit împușcat cu propria armă de vânătoare, în pădurea pe care o supraveghea. Acesta primise un telefon care sesiză un furt de lemne pe domeniul silvic din aria pe care o proteja. Şi-a dus copilul la rude și s-a deplasat în pădurea Rogozului.

Pădurarul Pop a fost împușcat mortal, iar pe trupul abandonat al acestuia se puteau observa numeroase urme de agresiune fizică.

Liviu Pop era angajat de circa 7 ani la Directă Silvică Maramureș. Bărbatul era căsătorit și avea trei copii.

Declarația directorului Romsilva

Directorul Romsilva vine cu declarații cutremurătoare despre crima din Maramureș, când pădurarul Liviu Pop a fost ucis, prin împușcare, de niște hoți de lemne pe care i-a surprins asupra faptului. Actul criminal s-a petrecut miercuri seara, 18 octombrie 2019. Directorul Romsilva a dezvăluit că Liviu Pop ar fi fost sunat de doi localnici, de la care ar fi aflat că din pădurea pe care o păzea se fură lemne. Imediat, bărbatul şi-ar fi lăsat unul dintre copii la grădiniţă şi ar fi plecat să-i prindă pe hoţi. Acolo însă, în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc, pădurarul ar fi fost prins într-o altercaţie în urma căreia a fost împuşcat cu propria armă pe care o ţinea la spate.

„Omul avea informații de la doi oameni că în pădure se taie lemne. Era privată și el avea contract de pază. A anunțat șefului de district, șeful a sunat la 112. Pădurarul s-a dus acolo la ei. Poate s-a produs o altercație pentru că el avea arma în spate și un telefon mobil. S-a auzit un foc de armă și el nu a mai răspuns la telefon. Când au ajuns cei de la IPJ și colegii l-au găsit mort într-o vale, prin împușcare, iar arma era ruptă. E o anchetă în curs… Nu am găsit telefonul pădurarului”, a declarat atunci directorul Romsilva.

Adauga un comentariu