National

Cristian Tudor Popescu nu se teme: „Voi fi vaccinat cu AstraZeneca”

Publicat: 15 mart. 2021
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu, gazetar

Cristian Tudor Popescu nu se teme! Gazetarul a anunțat că s-a programat pentru vaccinarea anti-COVID-19, în etapa a treia. Acesta a dezvăluit că va fi vaccinat cu serul de la compania AstraZeneca, în ciuda tuturor avertismentelor.

„Astăzi, în ciuda numeroaselor întreruperi ale platformei, am reușit să intru pe o listă de așteptare și, pentru că nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional, voi fi vaccinat cu AstraZeneca”, scrie CTP pe republica.ro.

După semnalarea unor efecte secundare grave, mai multe ţări au anunţat deja suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca. Printre aceste țări se regăsesc Germania, Franţa, Italia, Spania, care au făcut anunțul astăzi, 15 martie.

Joi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va avea o reuniune specială pentru a decide dacă sunt „necesare” măsuri cu privire la subiectul vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19, subliniind că avantajele vaccinului depăşesc riscurile.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca”

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV), aproape 6.000 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda faptului că mai mulți oameni au decedat după administrarea serului.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.

După ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, în prima parte a zilei de vineri, 9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul de la AstraZeneca: „România nu a primit doze din lotul AVB5300”

Joi, 11 martie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, spune că, din lotul cu probleme de la AstraZeneca, au fost utilizate 77.000 de doze. Este vorba despre lotul AVB2856.

„ Nu există acum un semn care să indice o legătură de cauzalitate între vaccinarea de la AstraZeneca. Acele 30 de cazuri de apariție de cheaguri de sânge sunt dintr-un total de 5 milioane de cazuri. Frecvența e similară cu populația nevaccinată. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că se recomandă continuarea cu acest tip de vaccin. Ba mai mult se vor continua aceste evaluări și se vor monitoruza efectele adverse.

Aceste cheaguri vor fi cercetate cu prioritate.

Azi am văzut că 9 state au suspendat aceste doze. România nu a primit doze din lotul AVB5300.

Când am făcut o evaluare rapid în România, prima tranșă a fost din acest loc și au fost utilizate 77.000 (din AVB2856)”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Dig24.

Comentarii
Adauga un comentariu