Eveniment-Social

Cros pentru educație, la Iași, în cadrul proiectului SCOP

Publicat: 21 mai 2022
mai multe fete in tricouri albe pe un teren de fotbal
“Cros pentru Școală” organizat de Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” Iași

În cadrul proiectului SCOP, mai multe instituții de învățământ din Iași au organizat concursuri sportive și alte activități menite să atragă atenția asupra absenteismului școlar. 44 de elevi de liceu au participat la un cros pe stadionul “Emil Alexandrescu”

Mai multe licee din Iași au participat, în cadrul proiectului SCOP la un cros ce a fost menit să atragă atenția asupra importanței educației. Temele principale ale proiectului sunt oprirea absenteismului școlar și îndrumarea elevilor spre a înțelege că școala și educația le poate oferi un viitor mai bun.

mai multe fete in tricouri albe pe un teren de fotbal
“Cros pentru Școală” organizat de Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” Iași

Activități în cadrul proiectului SCOP

Colegiul Tehnic “Mihail  Sturdza” Iași a organizat în cadrul proiectului SCOP (Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare) un cros pentru elevii mai multor instituții de învățământ din Iași.

“Activitatea din 19 mai 2022, s-a desfășurat sub forma unui cros pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași, unde s-au alăturat organizatorilor de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” numeroase echipaje de elevi de la importante licee ieșene și de la școli generale, precum: Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași,  Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi” Trifești, Școala Gimnazială Liteni, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași,  Liceul de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, Liceul de Electronică și Telecomunicații „Gh. Mârzescu” Iași, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei. Așadar. 44 de elevi au participat la activitatea CROS PENTRU ȘCOALĂ, care a însuflețit pe toată lumea și a demonstrat încă odată că sportul ne aduce mereu împreună”, transmit reprezentanții Colegiului Tehnic “Mihail Sturdza” Iași.

Școala este viitorul dar pentru asta trebuie pus stop absenteismului

mai multe fete in tricouri albe pe un teren de fotbal
“Cros pentru Școală” organizat de Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” Iași

Proiectul SCOP are în prim plan diminuarea sau chiar stoparea absenteismului din cadrul unităților de învățământ preuniversitar.

În cadrul proiectului participă mai multe școli gimnaziale și licee din  orașul Iași. Câștigătorii de la crosul organizat pe stadionul “Emil Alexandrescu”  au fost majoritari de la alte licee.

“Printre premianții activității, amintim elevii de la Liceul de Electronică și Telecomunicații „Gh. Mârzescu” Iași, Școala Gimnazială Liteni,  Școala Gimnazială Trifești, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Activitatea s-a desfășurat în condiții deosebite prin efortul coordonatorilor – prof. Dana Panaite, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, și bibliotecar Rodica Năstase  -, dar și prin implicarea sponsorilor.SCOP-ul nostru este să aducem copiii la școală pentru a avea un viitor! “, completează reprezentanții Colegiului Tehnic  “Mihail Sturdza” Iași.

Abandonul școlar este un subiect important în România, mai ales în ciclul liceal. În Iași elevii aleg să lipsească de la ore pe cât de mult se poate fără a avea repercursiuni permanente. Conform legilor în vigoare elevii din ciclurile de învățământ obligatorii, rămân fără alocație și fără alte ajutoare financiare de la 10 absențe nemotivate. Cu toate acestea, elevii aleg să caute tot felul de variante prin care să “păcălească” acest sistem de pedepsire a absenteismului.

La Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” Iași, mai mulți profesori au organizat un proiect prin care să îndemne elevii spre a nu mai lipsi de la școală. În cadrul proiectului SCOP, pe 19 mai 2022 s-a organizat un cros între mai multe instituții de învățământ ieșene la care au participat 44 de elevi. Aceștia au primit premii simbolice.
Adauga un comentariu