Local

Cruzime fără margini! Un cățeluș a fost executat cu două focuri de armă într-un cartier de vile din Iași! Un bărbat a împrumutat o armă de foc și a tras fără milă! (Exclusiv)

Publicat: 23 oct. 2020
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis în judecată doi bărbați: acuzațiile aduse în acest caz sunt de uz de armă fără drept, infracțiune prevăzută de legislația referitoare la aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și instigare la uciderea câinilor
Armă de vânătoare în mâna unui bărbat și câinele împușcat

O femeie din județul Iași a avut parte de șocul vieții ei. Aceasta și-a găsit cățelușul mort după ce a fost împușcat cu o armă de vânătoare de către un vecin. Individul împrumutase arma de la un cunoscut. Conform anchetatorilor, un ieșean a dat dovadă de o cruzime fără margini, executând patrupedul cu două focuri de armă. Acum, Cezar Carp și Constantin Donici au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni

O ieșeancă a rămas șocată după ce și-a găsit cățelușul mort. Tânăra în vârstă de 24 de ani a constatat că animalul fusese executat, fiind împușcat de două ori. Imediat, femeia a pus mâna pe telefon și a anunțat Poliția cu privire la cele întâmplate.
După îndelungi cercetări, oamenii legii au constatat că animalul fusese executat de către un vecin din comuna Bârnova. Mai mult, polițiștii au verificat și au ajuns la concluzia că arma de vânătoare folosită de Cezar Carp fusese împrumutată de acesta de la un cunoscut, Constantin Donici.

Cezar Carp și Constantin Donici, trimiși în judecată de procurorii ieșeni

Cezar Carp (39 de ani) și Constantin Donici (67 de ani) au fost trimiși ieri în judecată. Acuzațiile aduse de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în acest caz sunt de uz de armă fără drept, infracțiunea prevăzută de OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și instigare la uciderea câinilor.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asulta ce au de spus toate părțile implicate în acest scandal, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Scandal cu focuri de armă, într-o comună ieșeană: acuzat că a executat un câine

Anchetatorii au afirmat că, pe 25 martie 2016, în jurul orei 17:30, o tânără din comuna Bârnova, care, pe atunci, avea 20 de ani, a sunat la Poliție. Ieșeanca a anunțat faptul că și-a găsit câinele mort. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție.
Oamenii legii au constatat că patrupedul avea două plăgi împușcate, într-un picior din față și în gât. Inițial, anchetatorii nu au reușit să îl găsească pe suspect. Însă, după efectuarea altor cercetări, polițiștii au ajuns la Cezar Carp. Acesta a fost chemat la audieri și, în cele din urmă, anchetatorii au constatat că acesta a executat câinele cu o armă de vânătoare. De asemenea, oamenii legii au constatat că arma nu îi aparținea lui Cezar Carp, ci era înregistrată pe numele lui Constantin Donici.

Unul a recunoscut, altul a negat cele constatate de anchetatori

Surse judiciare au afirmat că și Constantin Donici a fost dus la audieri. Însă, spre deosebire de Cezar Carp, care a recunoscut în cele din urmă fapta comisă, Donici a negat că i-ar fi împrumutat arma de vânătoare cunoscutului său.
Totuși, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au concluzionat că cei doi sunt vinovați și au decis ieri, după aproximativ 4 ani de la incident, trimiterea lor în judecată. Acum, cei doi ieșeni vor fi nevoiți să dea explicații în instanță pentru uz de armă fără drept, infracțiunea prevăzută de OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și instigare la uciderea câinilor.

Ce spune legea în astfel de cazuri

OUG nr. 155/2001 arată că eutanasierea câinilor se efectuează numai de către un medic veterinar de liberă practică, organizat în condițiile legii. De asemenea, se interzice uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute în lege sau prin alte metode decât eutanasierea.

„Nerespectarea dispozițiilor legale, precum și cruzimile față de animale se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală, de la 1.000 la 10.000 de lei”, se precizează în articolul 14 din OUG nr. 155/2001.

Comentarii
Adauga un comentariu