Sport

CSM București a anunțat două transferuri! Pe ce perioadă au semnat jucătoarele din Norvegia

Publicat: 16 feb. 2021
Emilie Hegh Arntzen
CSM București a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu jucătoarele Emilie Hegh Arntzen și Malin Larsen Aune

CSM București a anunțat oficial azi că a ajuns la o înțelegere cu jucătoarele Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen, legitimate în prezent la echipa feminină de handbal Vipers Kristiansand.
Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen, care vor evolua din sezonul viitor la CSM București, au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani. Malin Larsen Aune și Emilie Hegh Arntzen au fost două dintre cele mai „vânateâ jucătoare din Europa în această perioadă. În urmă cu patru zile, CSM București s-a înțeles cu portarul norvegian Marie Davidsen (27 de ani), de la Thuringer, și cu Malin Aune Larsen (25 de ani), de la Vipers.
Cele două jucătoare au făcut parte din lotul Norvegiei la titlul european câștigat în luna decembrie. Malin Aune Larsen joacă pe postul de extremă dreapta, în timp ce Emilie Hegh Arntzen evoluează pe postul de inter stânga.

Pe ce perioadă au semnat jucătoarele din Norvegia

Născută în Norvegia, la Ranheim, Malin Larsen Aune e dublă campioană europeană cu naționala Norvegiei (Suedia 2016, Danemarca 2020) și medaliată cu bronz la Campionatele Europene pentru tineret (Cehia 2011). Mai are în palmares locul 3 la Campionatul Mondial de Tineret (Muntenegru 2012), e triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020) și de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019).
Născută la Skien, în Norvegia, Emilie Hegh Arntzen a cucerit medalia de bronz cu naționala Norvegiei la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro 2016 și e triplă campioană euopeană (Croația/Ungaria 2014, Suedia 2016, Danemarca 2020). E triplă campioană a Norvegiei cu Vipers Kristiansand (2018, 2019, 2020) și de trei ori câștigătoare a Cupei Norvegiei cu Vipers (2017, 2018, 2019).

CSM București, calificată direct în optimile Ligii Campionilor, în urma unei decizii EHF

Federația Europeană de Handbal (EHF) a luat o decizie inedită înaintea ultimei etape a grupelor Ligii Campionilor. Astfel, toate cele 16 formații, printre care CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, se vor califica automat în faza următoare a competiției.
Din cauza cazurilor de coronavirus sau a restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile statelor din care fac parte echipele participante în Liga Campionilor de handbal, multe jocuri s-au amânat și nu mai pot fi reprogramate până pe 14 februarie, data limită setată de EHF. Astfel, în funcție de motivele nedisputării acestor partide, forul european a decis ca ele să fie câștigate/pierdute la „masa verde”.

În urma acestei hotărâri, CSM București a câștigat cele două restanțe, cu SG BBM Bietigheim și Rostov-Don, scor 10-0. În ultima rundă a grupelor, CSM București o va întâlni pe Metz și, în cazul unei victorii, „tigroaicele” vor avea șansa să încheie pe prima poziție în Grupa A.

Adauga un comentariu