Prima pagină » Local » CTP Iași a stabilit prețul noilor bilete de călătorie! Proiectul a fost lansat în dezbatere publică
CTP Iași a stabilit prețul noilor bilete de călătorie! Proiectul a fost lansat în dezbatere publică

CTP Iași a stabilit prețul noilor bilete de călătorie! Proiectul a fost lansat în dezbatere publică

29 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

CTP Iași a stabilit prețul noilor bilete de călătorie pentru autobuzele și tramvaiele care circulă în municipiu. Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică. Decizia finală va fi luată de plenul Consiliului Local al Municipiului Iași

În următoarele luni biletele de călătorie de la Compania de Transport Public (CTP) Iași vor fi mai scumpe. Municipalitatea și reprezentanții CTP Iași au decis majorarea prețului la tichetele de călătorie, după valul de scumpiri din ultima perioadă la combustibili și nu numai. Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică, decizia finală urmând a fi luată de plenul Consiliului Local în perioada următoare. Conducerea municipalității a luat decizia majorării biletelor de călătorie încă de acum câteva săptămâni.

Noul preț la biletele de călătorie CTP Iași!

Conform proiectului de hotărâre, prețul unui bilet cu o călătorie va crește de la 2,5 lei la 3 lei pentru zona 1. Prețul de 3 lei va fi păstrat și pentru zona 2, respectiv pentru autobuzele care ajung în Zona Metropolitană Iași. Un bilet de călătorie valabil pentru zona 1 și zona 2 va costa 4 lei. Un bilet cu 2 călătorii va costa 6 lei pentru zona 1, dar și 6 lei pentru zona 2. Un set de bilete cu 20 de călătorii va costa 55 de lei. Un abonament unic pe 30 de zile va costa 110 lei pentru zona 1. Un abonament pe 30 zile pentru zona 2 va costa 40 lei, iar un abonament lunar pentru cele 2 zone va costa 150 lei.

Un abonament unic pe 7 zile va costa 30 de lei pentru zona 1. Pentru zona 2 un astfel de abonament va costa 20 de lei, iar pentru cele două zone combinate, prețul va fi de 50 de lei pentru 7 zile. Un abonament unic de 1 zi va costa 12 lei, față de numai 10 lei, ca până acum. Un abonament unic pe 6 luni va costa 550 de lei, iar unul pe 12 luni va costa 1.100 lei. De asemenea, un abonament turist pentru 3 zile va costa 40 de lei.

Prețuri noi pentru elevi și studenți

Un tichet de călătorie cu preț redus destinat elevilor și studenților, pentru 30 de zile, va costa 16 lei. Un bilet de călătorie valabil pentru elevi și studenți ar urma să fie de 1,5 lei, iar un bilet cu 2 călătorii va fi de 3 lei. Un abonament unic pe 30 de zile va costa 55 de lei pentru zona 1 și 20 de lei pentru zona 2. Un abonament unic pe 7 zile va costa 15 lei pentru zona 1 și 25 de lei pentru zona 2. Un abonament unic pe o zi va costa 6 lei.

Conform proiectului de hotărâre, un abonament unic pe 30 zile pentru cei care donează sânge va costa 55 de lei. Se va acorda o compensație de 50 la sută din această sumă. Abonamentul unic pe o zi, de 12 lei, va fi acordat gratuit. CTP Iași a făcut schimburi și la nivelul angajaților săi.

CTP Iași acordă gratuități pentru mai multe categorii

În proiectul de hotărâre apar și unele categorii ce vor beneficia în continuare de gratuitate pe transportul public. Cheltuielile vor fi suportate prin compensații de Primăria Iași. Vor beneficia de gratuitate persoanele pensionare cu vârsta de peste 65 de ani cu domiciliul în Municipiul Iași, inclusiv cele fără venit și care au împlinit vârsta de pensionare.

Vor mai beneficia de transport gratuit și persoane pensionare cu vârsta de până la 65 de ani a căror pensii sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară. Tot gratuit vor circula și veteranii și văduvele de război, revoluționarii din Decembrie 1989, dar și persoanele cu handicap grav și însoțitorii acestora. Cel mai probabil, noul preț al biletelor CTP Iași va intra în vigoare în vara acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *