Local

CTP Iași apelează la călători: trebuie să sune imediat la Poliție!

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP Iași apelează la călători trebuie să sune imediat la Poliție
Compania de Transport Public Iași apelează la călători pentru a reclama și identifica vandalii

Compania de Transport Public (CTP) Iași apelează la călători pentru prevenirea actelor de vandalism. În ultimele luni, tot mai multe vagoane PESA, în valoare de câte 2 milioane de euro, au fost vandalizate. Cu toate că aceste vagoane moderne sunt echipate cu sisteme de supraveghere video, reprezentanții CTP fac apel la simțul civic al călătorilor

CTP Iași apelează la călători pentru a identifica mai ușor vandalii din mijloacele de transport public. În ultimele luni, din ce în ce mai multe vagoane PESA au fost vandalizate. Chiar dacă acestea sunt echipate cu sisteme de supraveghere video, identificarea vandalilor este una aparent dificilă pentru autorități. Drept urmare, reprezentații CTP Iași apelează la spiritul civic al călătorilor și îi roagă pe aceștia să apeleze imediat la poliție dacă sunt martorii unui act de vandalism în mijloacele de transport public. Astfel, identificarea călătorilor rău-intenționați va fi mult mai rapidă și mai ușoară.

„Pentru a păstra în cea mai bună stare modernele vagoane, te rugăm să călătorești cât mai responsabil cu acestea. În plus, dacă ești martorul unui act de vandalism în mijlocul de transport public, implică-te și anunță autoritățile în cel mai scurt timp, pentru ca făptuitorul să poată fi rapid identificat!“, se arată într-un mesaj al CTP Iași.

CTP Iași apelează la călători pentru a reduce actele de vandalism

În ultimele luni, tot mai multe tramvaie PESA au fost vandalizate de către ieșeni rău-intenționați. Pagubele au fost reprezentate de scaune desenate cu markere permanente, scaune zgâriate cu cheia, desene pe pereții din interiorul tramvaielor sau chiar geamuri sparte, în unele cazuri. Este cert, însă, că o investiție în mijloacele de transport public din Iași a început să se degradeze mai repede decât preconizau reprezentanții CTP.

„Le recomandăm călătorilor care sunt martorii unui act de vandalism să apeleze numărul unic de urgență 112 în cel mai scurt timp ori să anunțe un echipaj de Poliție aflat în patrulare, pentru că, în acest fel, autorii infracțiunilor de distrugere pot fi mai ușor identificați și trași la răspundere penală“, a declarat Andreea Luca, purtătorul de cuvânt al CTP Iași.

Prejudiciul adus companiei de transport urmează să fie stabilit în timpul proceselor penale care se vor desfășura.

„Sunt 5 vagoane PESA vandalizate, care au făcut și obiectul sesizărilor penale. Prejudiciul urmează să fie stabilit în timpul proceselor penale“, a adăugat Andreea Luca.

CTP a investit în reabilitarea infrastructurii de tramvai în municipiul Iași

Punctul intermodal reprezintă o investiție din zona industrială a orașului din cadrul unui proiect intitulat „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”. Valoarea proiectului se ridică la suma de 4.668.715 euro. Acest punct intermodal va face legătura între localitatea Tomești și zonele de interes din oraș. Mai exact, prin acest proiect, se dorește fluidizarea traficului rutier și încurajarea folosirii mijloacelor de transport public în oraș. Așadar, toți cei care vin cu microbuzele sau mașinile personale în Iași vor avea posibilitatea să le lase în zona industrială a orașului și să călătorească de acolo cu tramvaiul până în Copou, Dacia sau zona Gării.

Traficul rutier va fi, astfel, mai puțin aglomerat. De acest punct intermodal vor beneficia și persoanele care călătoresc folosind cursele județene. Aceste curse vor opri la punctul intermodal și călătorii vor ajunge în oraș folosind transportul public. Tot la capitolul investiții se pot include și panourile inteligente montate în stațiile de tramvai și autobuz. Acestea au ca menire să informeze călătorii cu referire la timpii de așteptare până la sosirea următorului mijloc de transport.

CTP Iași apelează la călători și chiar îi încurajează pe aceștia să folosească responsabil mijloacele de transport public, pentru fluidizarea traficului rutier.

Adauga un comentariu