Local

CTP trebuie să monteze încă 25 de panouri informative în municipiul Iași până la sfârșitul anului – FOTO

Publicat: 01 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP trebuie să monteze încă 25 de panouri informative în municipiul Iași până la sfârșitul anului - FOTO
Compania de Transport Public trebuie să mai monteze încă 25 de panouri de informare până la sfârșitul anului

În acest moment sunt montate 138 de panouri informative în municipiul Iași, însă multe stații au rămas fără aceste dispozitive. Compania speră că până la sfârșitul anului va fi finalizată procedura

În anul 2021 au fost achiziționate 100 de panouri de informare noi pentru stațiile Companiei de Transport Public Iași. Achiziția avea un termen de 24 de luni, iar în contract sunt incluse și serviciile de mentenanță sau software pentru fiecare dispozitiv. În mare parte, stațiile din centrul orașului au panouri, însă există și zone în care sunt inexistente.

Vor fi montate mai multe panouri informative în municipiul Iași

Misiunea de modernizare și digitalizare a rețelei de transport în comun este foarte importantă pentru cetățenii din Iași. Foarte mulți oameni se bazează pe transportul în comun, iar toată lumea are pretenția de a circula în cele mai bune condiții. Totuși, după ce au fost montate primele panouri au început să apară și diferite probleme cu timpii de afișare. Astfel, dispozitivele arătau un anumit timp, însă oamenii stăteau mult mai mult în stație până venea un vehicul.

„În stațiile de îmbarcare și debarcare călători sunt montate 138 de panouri informative și urmează a fi montate încă 25. Important este să finalizăm procedura anul acesta”, a transmis Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

În cele din urmă, problema cu softul a fost rezolvată, însă în prezent mai există stații de autobuz sau de tramvai care nu au astfel de dispozitive, iar oamenii trebuie să dea cu presupusul până când va veni un vehicul.

Au fost probleme cu dispozitivele

Uneori, oamenii sunt revoltați pentru că panourile nu afișează timpii corecți în care vin mijloacele de transport sau chiar nu apare nicio informație pe ele. Aceste lucruri se datorează unor disfuncționalități la sistemul de acoperire GSM sau lipsei de tensiune. Pentru achiziția noilor panouri de informare CTP a fost încheiat contractul nr. 313 din 5 noiembrie 2021, în valoare de 1.401.408 lei, fără TVA, pe o perioadă de 24 de luni, care cuprinde achiziționarea a 100 de panouri de informare pentru stațiile de călători din municipiul Iași, precum și serviciile aferente integrate pentru funcționarea acestora, mentenanța echipamentelor hardware și software și servicii de conectivitate.

„Am avut situații în care au apărut disfuncționalități în funcționarea acestora, cauzate de lipsa de acoperire cu semnal GSM sau lipsa de tensiune în urma lucrărilor din zonele din proximitatea acestora. Acestea au fost remediate în cel mai scurt timp”, a mai adăugat directorul Cristian Stoica.

Compania de Transport Public a montat 138 de panouri informative în municipiul Iași, însă există stații care au rămas fără acest fel de dispozitive.

Adauga un comentariu