WoW!

Cu ce băutură poţi să-ţi întăreşti sistemul imunitar

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu ce băutură poţi să-ţi întăreşti sistemul imunitar

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de virusuri, bacterii, paraziţi şi toxine. Un organism sănătos înseamnă un sistem imun puternic. Mai ales în sezonul rece, organismul este mai expus în faţa agenţilor patogeni. De asemenea, pe lângă mediul poluat care contribuie la acumularea de mucus şi toxine în alveolele pulmonare, răcelile repetate pun la încercare plămânii.

Pentru toate acestea există un remediu care poate fi preparat acasă şi care întăreşte sistemul imunitar (asigură protecţia împotriva agresorilor), previne îmbolnăvirea şi curăță plămânii de mucus. Elixir pentru imunitate şi curăţirea plămânilor Ingrediente 1 cm. de ghimbir proaspăt 100 g miere 4 linguri suc de lămâie 200 ml. apă Mod de preparare Rădăcina de ghimbir se spală şi se adaugă în apă. Se pune totul la fiert, pe foc mic, timp de 10 minute, după care se lasă să se răcorească.

Cu ce băutură poţi să-ţi întăreşti sistemul imunitar

Când lichidul este călduţ, se adaugă mierea de albine şi sucul de lămâie proaspăt stors. Băutura se lasă să stea întreaga noapte, până dimineaţa, când se filtrează şi se introduse la rece, în frigider. Băutura cu ghimbir, miere şi lămâie întăreşte imunitatea şi purifica plămânii Mod de administrare Se administrează 40 ml. de lichid, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 40 de zile. Se face o pauză de 2 săptămâni, după care cura se mai repetă pentru încă 40 de zile.

Pentru curăţirea plămânilor se mai recomandă şi inhalațiile cu acest elixir: se încălzeşte bine lichidul şi se inspiră aburii, cu capul acoperit cu un prosop, timp de 5 minute. Inhalaţiile cu ghimbir deschid porii şi ajută la detoxifierea cților respiratorii şi purificarea plămânilor.

Cu ce băutură poţi să-ţi întăreşti sistemul imunitar

Ghimbirul conţine foarte multe substanţe antioxidante ce ajută la fortifierea organismului. Îmbunătăţeşte respiraţia şi încurajează eliminarea mucusului din plămâni. Mierea are un puternic efect expectorant, emolient, antibacterian, imunostimulator şi antioxidant. Este o adevărată comoară de antioxidanţi, vitamine şi minerale, ajută la expectorație în cazul răcelilor, fortifică sistemul imunitar şi ne protejează împotriva bacteriilor dăunătoare.

Sucul de lămâie stimulează imunitatea organismului şi activează producţia de globule albe. Conţine acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine – toate întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor. Apa ajută în creşterea funcţiei celulelor din plămâni şi totodată diluează mucusul, favorizând eliminarea acestuia prin tuse, odată cu impurităţile din plămâni.

Adauga un comentariu