WoW!

Cu ce dezinfectezi hainele, dacă nu mai găseşti dezinfectanţi prin magazine?

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu ce dezinfectezi hainele dacă nu mai găseşti dezinfectanţi prin magazine

Bacteriile și virusurile se pot ascunde în haine și în lenjerie așa că dezinfectarea hainelor, uneori, este importantă, mai ales dacă ai copii mici și îți dorești să îi ferești de pericole. Totuși, spălarea hainelor la temperaturi foarte ridicate, de 90 de grade, le poate degrada țesătura. Există însă metode la fel de eficiente, însă mult mai puțin dăunătoare, pe care le poți folosi pentru a curăța în profunzime hainele fără a permite uzarea materialelor.

Enterovirusul, virusul varicelă-zosterian, virusul hepatic A și virusul hepatic B, precum și herpesul sunt doar câteva exemple de agenți patogeni care pot cauza boli serioase. Virusurile și bacteriile sunt transmise de la o persoană la altă prin contactul fluidelor corporale, care pot fi prezente și pe haine așa că dezinfectarea țesăturilor nu trebuie neglijată.

Produse dezinfectante pe bază de ulei de pin

Un asemenea produs are efecte antibacteriene și dezinfectează hainele, oferind totodată o aromă plăcută și persistența acestora. Dezinfectantul pe bază de ulei de pin trebuie folosit încă de la începutul ciclului de spălare și poate fi utilizat atât în apă caldă, cât și în apă rece.

Apa oxigenată și borax

Peroxidul de oxigen, adică apă oxigenată, poate fi folosită în combinație cu borax pentru dezinfectarea țesăturilor. Acest amestec înlocuiește clorul, care este agresiv cu pielea și poate declanșa reacții alergice. Amestecă 4 căni de apă oxigenată cu 1 cană de borax și pune amestecul în cuva mașinii de spălat. Folosește și detergent, în cantitatea pe care o utilizezi de regulă.

Oțetul

Oetul, dezinfectant natural, poate curată bacteriile și virusurile din țesături. Pentru că oțetul să își facă treaba, folosește ½ cană de oțet în timpul ciclului de clătire.

Extractul din semințe de grepfrut

Acest extract este un dezinfectant natural extrem de eficient. Este suficient să folosești 1 linguriță de extract din semințe de grepfrut în timpul clătirii hainelor.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai 100% natural este eficient atunci când vine vorba despre dezinfectarea țesăturilor. Folosește 2 lingurițe de ulei din arbore de ceai în timpul ciclului de spălare, alături de detergent.

Întinde rufele la soare

Lumina soarelui are efecte dezinfectante extrem de puternice așa că poți întinde rufele pe sârmă în bătaia razelor de soare, pentru a îndepărta bacteriile și virusurile. Radiațiile UV reușesc, în numai 30 de minute, să ucidă bacteriile.

Spală la temperaturi de 50 de grade

Majoritatea bacteriilor sunt ucise la temperaturi de 50 de grade, însă există și bacterii care sunt ucise la temperaturi de 70 de grade, precum Candida albicans.

Folosește un uscător de rufe

Uscătorul de rufe nu numai că usucă hainele, însă are și rolul de a le igieniza țesăturile.

Calcă hainele după ce le speli

Călcatul hainelor este și el eficient atunci când vine vorba despre uciderea patogenilor. Expunerea țesăturilor la aerul cald emanat de fierul de călcat are un rol dezinfectant. Calcă cu atenție fiecare porțiune a pieselor vestimentare dacă vrei să te bazezi pe efectul dezinfectant al fierului de călcat.

Adauga un comentariu