Cancan ultimă oră

Cu ce probleme de sănătate se confruntă tatăl Deliei. Bărbatul s-a întors acasă după 18 ani petrecuți pe Muntele Athos

Publicat: 24 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu ce probleme de sănătate se confruntă tatăl Deliei. Bărbatul s-a întors acasă după 18 ani petrecuți pe Muntele Athos
Ion Matache a luat  decizia de a merge pe Muntele Athos în anul 2004, atunci când, de acord comun cu soția sa, mama Deliei, a hotărât să divorțeze

Dacă mama Deliei Matache este foarte cunoscută, aproape la fel de mult ca și fiica, tatăl artistei nu a fost, aproape deloc, în vizorul presei și al publicului. Ion Matache a plecat în urmă cu 18 ani de lângă familie, pentru a deveni călugăr pe Muntele Athos. Motivul renunțării la călugărie, necunoscut, până acum, îl veți putea citi mai jos.

Ion Matache a luat  decizia de a merge pe Muntele Athos în anul 2004, atunci când, de acord comun cu soția sa, mama Deliei, a hotărât să divorțeze. Sunt 18 ani, de când acesta a stat departe de fosta soție și de cele două fiice ale lor.

Povestea de viață a lui Ion Matache, tatăl Deliei, poate fi subiect de roman. În urmă cu 4 ani, tatăl artistei a revenit în România, renunțând la viața monahală, pe care o îmbrățișase cu multă vreme în urmă. Problemele de sănătate cu care se confrunta zi de zi, l-au determinat pe Ion Matache să revină lângă familia sa.

Gina Matache: ,,Săracul, abia merge”

Mama Deliei a vorbit despre clipele grele prin care a trecut fostul ei soț. Tatăl artistei a avut o complicație renală, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la extirparea unui rinichi. În prezent, bărbatul suferă de polineuropatie (o afecțiune a sistemului nervos periferic), boală care îi îngreunează viața destul de mult.

„Am stat dintotdeauna împreună. Omul a venit acasă la el, că e casa amândurora. El a venit de 3-4 ani, când a fost operat. Săracul nu e la pat sau să zici că are ceva grav.

Adică, grav a fost, în fine. Ideea era că omul nu se mai întoarce. E un om bolnav, eu bolnavă. Unde să se mai ducă? A avut probleme cu rinichii. I-au scos un rinichi. Acum are și o polineuropatie care îl ține. Săracul, abia merge”, a declarat mama Deliei Matache.

Gina Matache a mai spus că venirea fostului soț acasă a fost de bun augur, în condițiile în care amandoi au ajuns la vârsta la care au nevoie unul de celălalt.

Cred că avem grijă unul de altul, că nici eu nu stau prea bine cu sănătate. Au început ale bătrâneții, suntem doi oameni cam la apusul vieții. La bătrânețe trebuie să ai pe cineva, măcar să-ți dea telefon la Salvare, dacă nu poate să te ajute”, a mai spus Gina Matache.

Ion Matache: ,,Până la 40 de ani eram ateu”

În urmă cu ceva timp, tatăl Deliei a vorbit despre alegerea sa de a merge pe Muntele Athos. Bărbatul a povestit că abia la vârsta de 40 de ani a luat contact cu biserica, moment decisiv pentru viața lui.

”Până la 40 de ani eram ateu. Abia atunci am învățat prima dată Tatăl Nostru. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra-Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viața mea s-a schimbat.

Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele și pe al Georgetei, deși mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit Ion Matache.

Adauga un comentariu