Eveniment-Social

Cu permisul fals la controlul de frontieră de la Sculeni, susţinând că este autentic

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu permisul fals la controlul de frontieră de la Sculeni susţinând că este autentic
Infracțiuni la vama Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un autocamion, R.R. cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, având imprimată fotografia sa, despre care colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în Chişinău, plătind suma de 300 de euro. Bărbatul a mai adăugat că în momentul în care a primit permisul de conducere bulgăresc l-a predat pe cel moldovenesc, fapt pentru care a fost convins că documentul prezentat la control este autentic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:

Comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Înscris care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier au depistat la controlul de frontieră un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un înscris fals care atestă efectuarea I.T.P.-ului, pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier  – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră,  polițiștii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, anexat certificatului de înmatriculare, nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic. În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că autocolantul care atestă efectuarea  ITP-ului  este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat recent autoturismul și nu avea cunoștință despre faptul că autocolantul care atestă efectuarea  I.T.P.-ului este fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei.

La volan, deși nu avea acest drept

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea  efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un microbuz, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, conducând un microbuz, înmatriculat în R. Moldova, un cetățean din R.Moldova, în vârstă de 29 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, existând suspiciuni cu privire la dreptul de a conduce autovehicule, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, deoarece a condus un ansamblu rutier fără a deține un permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte respectivul mijloc de transport.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Inspector de poliție CARP MĂDĂLINA

Adauga un comentariu