Prima pagină » Titlurile zilei » Cu siguranță i-ai văzut fotografia pe toate rețelele de socializare, dar nu știi povestea din spatele ei. Stelian Popa este de negăsit, iar scenariul dispariției este sumbru – FOTO

Cu siguranță i-ai văzut fotografia pe toate rețelele de socializare, dar nu știi povestea din spatele ei. Stelian Popa este de negăsit, iar scenariul dispariției este sumbru – FOTO

11 iun. 2024, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Stelian Popa, un bărbat în vârstă de 84 de ani, care suferă de demență senilă, a dispărut de acasă în data de 1 iunie 2024. De atunci, familia sa face eforturi disperate pentru a-i da de urmă, dar este de negăsit, deși fotografia sa este pe toate rețelele de socializare.

Familia lui Stelian Popa este disperată: „L-au căutat cu câini, dar nu au putut să-i dea de urmă”

Stelian Popa a dispărut de la domiciliu în data de 1 iunie 2024, în jurul orei 16.00. Atunci purta pantaloni bleumarin de training Kappa, cămașă cu mâneci scurte, albă, cu carouri, bască neagră și pantofi negri. E posibil să aibă o sacoșă albă în mână. Bărbatul care suferă de demență senilă și are și probleme cardiace a fost surprins ultima dată pe o cameră de supraveghere de la un magazin din Tomești, de unde a primit o pâine.

„Tatăl meu este dispărut de pe data de 1 iunie. Este dat anunț la poliție, toată lumea îl caută. A fost văzut ultima dată pe o cameră de supraveghere, pe data 1 iunie, la un magazin din Tomești. L-a recunoscut cineva și i-a dat o pâine. Avem înregistrarea pe o cameră, cum merge cu pâinea în mână. Eu eram plecată în Anglia, am venit special pentru a-l căuta. Polițiștii nu reușesc să-i găsească urma, asta este problema. L-au căutat cu câini, dar nu au putut să-i dea de urmă.

Nu a fost văzut nici pe alte camere de supraveghere, nu avem nicio dovadă concretă după atâtea zile, în afară de această postare de pe data de 1 iunie. Eu am aterizat la ora 4.00, am dormit un pic, iar de acum plec în zona Tomeștiului, să vorbesc cu oamenii, să întreb din om în om”, a declarat Luminița Clăpuci, fiica lui Stelian Popa.

I-ai văzut fotografia pe toate rețelele de socializare, dar polițiștii se chinuie de aproape două săptămâni să-l caute

Deși rețelele de socializare sunt pline de anunțuri privind dispariția bărbatului, nimeni nu poate oferi prea multe informații care să ajute la găsirea lui. Nici măcar câinii de urmă nu au reușit să-l descopere pe Stelian Popa.

„Pe Facebook, tot au scris oameni care au spus că l-au văzut, dar nu era nimic sigur, dar au fost căi greșite. Poliția a verificat imediat, dar nu s-a confirmat nimic. Oamenii sunt reticenți să discute cu polițiștii, nu-mi dau seama de ce. Mi s-a spus că a fost văzut în parcarea Dedeman. Poliția a făcut verificări, dar au nevoie de mai multe detalii, ora, locul precis, ca să-l poată găsi, iar oamenii refuză să ofere aceste informații. Din cauza asta se și mișcă poliția atât de greu.

Alaltăieri, a fost ultima pistă, cică l-ar fi văzut cineva la Palas, dar s-a dovedit că nu era el. Poliția s-a mobilizat în doar câteva minute, s-au uitat pe camere, peste tot, dar nu a fost certificată prezența lui în Iași până acum. Eu cred că încă în zona Tomeștiului, deși polițiștii spun că l-au căutat trei zile continuu, cu jandarmi, cu câini, cu voluntari, cu ATV-uri. A fost raportat că a intrat în pădurea Păun, dar nu au găsit nici măcar o urmă, dar câinii nu i-au luat urma, parcă s-a evaporat, parcă a zburat. Nu reușesc nici câinii să-i simtă mirosul. Au venit de două ori și au luat pijamale de la soția lui de acasă. Eu asta am spus, dacă îl văd oamenii, poate se mobilizează”, a declarat fiica lui Stelian Popa.

Comentarii
  • Eheeeei, daca eram in Hanglea pana acum il gasea si il si ducea la vot.
    Dar ce vad ? Ploua ? Zi si noapte, ploua. Trebuie adusi caini engleji de urma, care simt mirosul de pijama umeda.
    Chiar, in cate zile halesti o paine ? Ar trebui dat mesaj roalert, acusa incepe campionatul europeanz sa nu scape domnul vreun meci.

  • Urata boala! Am si eu in familie. Sa ziceti multumesc daca il gasiti mort.

  • Nu va puneți baza în „organe”.Tatăl meu a dispărut acum 5 ani și dus a fost.Nici măcar o urma.Organele si-au făcut datoria în bătaie de joc fiind vorba de o persoana în vârstă.

  • Întrebare 🙋‍♂️

    Un bătrân care suferă de demență e lăsat nesupravegheat??

  • Buna intrebare, multi batrani au disparut asa de acasa. Iar politia nu-i gaseste, ca nu-si dau interesul pentru asemenea cazuri. Imposibil sa fie adapostit undeva in siguranta.

  • A postat cineva pe Facebook, că l-au găsit decedat.
    Dumnezeu să-l ierte

  • Ro alert?! Doar pentru cine cotizează la partid? Sau e discriminare? Sa de-a familia politia in judecata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024