Prima pagină » Titlurile zilei » Descoperire șocantă la Iași. Un bărbat dispărut de o lună a fost găsit spânzurat în casă: „Atârna de tavan, cu căciula pe cap” – EXCLUSIV/FOTO

Descoperire șocantă la Iași. Un bărbat dispărut de o lună a fost găsit spânzurat în casă: „Atârna de tavan, cu căciula pe cap” – EXCLUSIV/FOTO

16 mart. 2024, 02:00, 2 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un bărbat de 66 de ani a fost găsit spânzurat la Iași. Acesta a fost descoperit atârnând de tavan. Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal și fac verificări. Ei au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului

Descoperire șocantă la Iași. Un bărbat de 66 de ani, dispărut în urmă cu mai bine de o lună, a fost găsit spânzurat într-o casă din comuna ieșeană Prisăcani. Ieri dimineață, în satul Măcărești, Vasile Seghedin avea să fie descoperit.

„Era o persoană destul de violentă. Dispăruse de vreo lună, l-au găsit atârnând de tavan, spânzurat. El a mai încercat să se omoare. Acum a reușit. A fost poliția, l-a luat și l-a dus la Iași”, a spus un localnic.

Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal în acest caz și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis după ce a fost găsit bărbatul spânzurat

Polițiștii au ajuns vineri la Prisăcani pentru a ancheta moartea bărbatului.

„Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Trebuie precizat faptul că bărbatul a fost găsit decedat de un vecin ce nu l-a mai văzut de aproximativ o lună.

Tot mai multe persoane ajung în pragul sinuciderii

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării. Tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Trupul neînsuflețit al bărbatului găsit spânzurat a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024