Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum a aflat Monica Pop că are cancer. Celebrul medic a dat detalii despre lupta sa cu nemiloasa maladie

Cum a aflat Monica Pop că are cancer. Celebrul medic a dat detalii despre lupta sa cu nemiloasa maladie

09 iun. 2022, 14:23,
BZI.ro, în Radio

Monica Pop a povestit recent cum a aflat că are cancer, aceasta luptându-se de mai bine de opt ani cu nemiloasa maladie. Celebrul medic a recunoscut că a trecut prin patru operații până acum, însă mai urmează și altele. De asemenea, Monica Pop îi sfătuiește pe toți pacienții cu cancer să nu abandoneze lupta.

Monica Pop, unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din România, dezvăluia în urmă cu ceva vreme că este pacient oncologic, dar asta nu a împiedicat-o vreodată să-și facă meseria. A trecut prin patru operații și tratamente grele, însă Monica Pop spune că nu s-a dat bătută și îi sfătuiește pe ceilalți pacienți cu cancer să nu cedeze. Ea însăși este o supraviețuitoare a acestei maladii și susține că a muncit în tot acest timp și nu de puține ori a mers la lucru a doua zi după externare.

Cum a aflat Monica Pop că are cancer

Monica Pop și-a deschis sufletul către oameni și a găsit curajul de a povesti cum a depistat această boală grea și care au fost simptomele cu care s-a confruntat. Medicul își recunoaște vina, și anume aceea că inițial nu a dat importanță simptomelor, crezând că este ceva trecător.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi. N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic.

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis: «Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva». Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita”, a povestit Monica Pop.

După ce a reușit să învingă de doua ori cancerul, medicul oftalmolog a ajuns să cunoască foarte multe lucruri despre această boală nemiloasă și a povestit ce a făcut ca să treacă mai ușor peste acest hop.

„Eu am niște principii, așa cum ați văzut n-am vrut să stau acasă și am recomandat tuturor bolnavilor, celor care au trecut prin experiențe de genul acesta, să nu stea acasă și să nu facă nimic, în măsura în care pot fizic”, îndeamnă celebrul medic oftalmolog.

Monica Pop, detalii despre lupta cu nemiloasa maladie

„Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare etc.), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.

Cum am putut! Iar la ultima operație (meta hepatice), la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator, cât și ca medicație oncologică! Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare” a scris Monica Pop pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *