Secretele istoriei

Cum a descoperit Magellan strâmtoarea care îi poartă numele

Publicat: 28 nov. 2019

Cum a descoperit Magellan strâmtoarea care îi poartă numele. Fernando a hotărât să îşi trimită una din navele sale în recunoaştere care să-i conducă spre vestul Americii. Toate acestea s-au întâmplat în timpul verii australe ale exploratorului.

Din nefericire în luna mai Santiago a naufragiat, Fernando fiind nevoit să reia drumul spre sud cu celelalte patru nave.

În data de 21 octombrie Magellan a găsit un cap⁠ care marca intrarea în strâmtoare, cap pe care el l-a denumit cap Virgenes

Cum a descoperit Magellan strâmtoarea care îi poartă numele

A început explorarea, și a identificat o trecere spre vest. Înconjurat de stânci „amenințătoare”, în ape „sinistre”, relatările arată că în timpul trecerii strâmtorii, marinarii au văzut multe fumuri în interior.

Tierra del Humo care apare pe hărțile de după călătorie, a devenit mai târziu Tierra del Fuego (Țara de Foc).

Strâmtoarea numită mai întâi „canalul Tuturor Sfinților”, a luat puțin mai târziu numele de strâmtoarea Magellan în cinstea navigatorului.

În mijlocul strâmtorii, Estêvão Gomes, timonierul de pe San Antonio, s-a răzvrătit cu oamenii lui și l-a pus în fiare pe căpitanul Àlvaro de Mesquita, un văr de-al lui Magellan.

El a făcut calea întoarsă, a dezertat și s-a întors la Sevilla cu încărcătura de alimente și bunuri pentru troc. După traversarea Oceanului Atlantic, nava a ajuns la Sevilla la 6 mai 1521, cu 55 de oameni la bord.loading...

Adauga un comentariu