Secretele istoriei

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei

Publicat: 02 mart. 2020

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei. Elisabeta I a fost regină a Angliei și regină a Irlandei din 17 noiembrie 1558 până la moartea sa. Mama sa Anne Boleyn a fost executată la nici trei ani de la naștere sa. A fost al cincilea și ultimul monarh al casei Tudor .

A devenit regină după moartea surorii sale, la vârsta de douăzeci și cinci de ani. Popularitatea sa este mult mai mare decât cea a surorii sale. În ajunul încoronării, trecerea Elisabetei prin oraș este întâmpinată cu bucurie de mulțime, iar răspunsurile ei deschise și pline de har fac să fie îndrăgită de spectatori.

Cum a început domnia Elisabetei I a Angliei

A fost încoronată în 15 ianuarie 1559. În acea vreme nu exista încă un arhiepiscop de Canterbury.

Batranii episcopi ai vremii au refuzat sa participe la ceremonie. Acesit o considerau ilegitima datorita faptului ca era protestanta. Elisabeta a fost incoronata la Westminster Abbey de episcopul de Carlisle, o figură puțin importantă a vremii.

Încoronarea Elisabetei va fi ultima celebrată cu ritualul latin. Următoarele încoronări s-au desfășurat cu ritualul în limba engleză. Mai târziu ea îl va convinge pe preotul mamei sale Mathew Parker, să devină primul arhiepiscop de Canterbury.loading...

Adauga un comentariu