Actualitate

Cum a reacționat Klaus Iohannis la auzul veștii că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august: ”Este o bătaie de joc!”

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a reacționat Klaus Iohannis la auzul veștii că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august Este o bătaie de joc
Klaus Iohannis susține în continuare organizarea alegerilor parlamentare, în ciuda creșterii numărului de cazuri COVID-19

Cum a reacționat Klaus Iohannis la auzul veștii că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august: ”Este o bătaie de joc”. După ce a aflat că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august, președintele României a venit cu o reacție critică. El consideră că acest lucru nu este decât o bătaie de joc din partea PSD și își dorește să nu treacă.

„Această moţiune este prima de la Revoluţie care se depune într-o sesiune extraordinară. Este o bătaie de joc din partea PSD şi eu nu îmi doresc să treacă. Suntem în pandemie, suntem în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, la începutul lui decembrie. Ce rost are o moţiune în aceste condiţii?

Chiar nu cred că PSD îşi imaginează sau îşi doreşte să preia guvernarea, cred că îşi doresc pur şi simplu să arunce ţara în aer. Asta mi se pare grav. Sper să existe suficientă înţelepciune în Parlament ca să nu treacă această moţiune, total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist. „, a declarat Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”

Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban? A amânat din nou votarea moțiunii de cenzură!

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban sau cel puțin asta este impresia lăsată de liderul PSD, care a amânat din nou votarea moțiunii de cenzură.

Surse din partid susțin că este posibilă varianta ca votul să aibă loc după decizia CCR, așa cum a cerut și premierul Ludovic Orban.

Astăzi, era programată ședința conducerii PSD pentru a decide ziua moțiunii. Ședința însă, nu va mai avea loc în această zi.

Cel mai probabil, ședința pentru stabilirea zilei votului va fi stabilită în luna septembrie, într-o nouă sesiune parlamentară.

Marcel Ciolacu că îşi doreşte un vot „cât mai repede” la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Era normal să aşteptăm congresul. O să termin toate discuţiile cu liderii politici. Aveau şi ei această reţinere, de a discuta după congres. Ne dorim cu toţii un vot cât mai rapid, respectând Constituţia şi legile ţării”, a declarat Marcel Ciolacu la scurt timp după ce a fost ales lider al PSD. Ulterior, Marcel Ciolacu nu a mai amintit nimic despre moțiunea de cenzură, în condițiile în care mai mulți lideri social democrați i-au cerut să avanseze o dată pentru votarea moțiunii de cenzură.

Cum a reacționat Klaus Iohannis

Surse din partid spun că PSD nu se grăbește cu votul pentru moțiunea de cenzură pentru că, în primul rând, există riscul să nu aibă voturile necesare. Mulți dintre parlamentarii social democrați sunt plecați în vacanță, iar puține voturi ar însemna un eșec pe care Ciolacu vrea să-l evite. De asemenea, dacă moțiunea nu va trece, va afecta și scorul la alegerile locale.

Adauga un comentariu