Actualitate

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”

Publicat: 26 aug. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”. Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban? A amânat din nou votarea moțiunii de cenzură!

Marcel Ciolacu joacă după cum îi cântă Ludovic Orban sau cel puțin asta este impresia lăsată de liderul PSD, care a amânat din nou votarea moțiunii de cenzură.

Surse din partid susțin că este posibilă varianta ca votul să aibă loc după decizia CCR, așa cum a cerut și premierul Ludovic Orban.

Astăzi, era programată ședința conducerii PSD pentru a decide ziua moțiunii. Ședința însă, nu va mai avea loc în această zi.

Cel mai probabil, ședința pentru stabilirea zilei votului va fi stabilită în luna septembrie, într-o nouă sesiune parlamentară.

Marcel Ciolacu că îşi doreşte un vot „cât mai repede” la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Era normal să aşteptăm congresul. O să termin toate discuţiile cu liderii politici. Aveau şi ei această reţinere, de a discuta după congres. Ne dorim cu toţii un vot cât mai rapid, respectând Constituţia şi legile ţării”, a declarat Marcel Ciolacu la scurt timp după ce a fost ales lider al PSD. Ulterior, Marcel Ciolacu nu a mai amintit nimic despre moțiunea de cenzură, în condițiile în care mai mulți lideri social democrați i-au cerut să avanseze o dată pentru votarea moțiunii de cenzură.

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”

Surse din partid spun că PSD nu se grăbește cu votul pentru moțiunea de cenzură pentru că, în primul rând, există riscul să nu aibă voturile necesare. Mulți dintre parlamentarii social democrați sunt plecați în vacanță, iar puține voturi ar însemna un eșec pe care Ciolacu vrea să-l evite. De asemenea, dacă moțiunea nu va trece, va afecta și scorul la alegerile locale.

Social-democrații trebuie să decidă când împing votul pentru moțiunea de cenzură. Până în prezent, nu există o direcție clară. Surse din partid spun că votul va avea loc în luna septembrie pentru că social-democrații trebuie să calculeze consecințele în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece.

Ludovic Orban critică decizia PSD

Premierul României, Ludovic Orban, consideră că ”ar șubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face față provocărilor imense cu care ne confruntăm.” De asemenea, Orban laudă eforturile PNL de a înlătura de la guvernare PSD. Susține faptul că România încă se află în picioare, chiar și după această perioadă grea.

”O moțiune de cenzură ar șubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face față provocărilor imense cu care ne confruntăm. E total neinspirată depunerea unei moțiuni de cenzură… Și în vacanța parlamentară, și cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare.

Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie când vor avea loc alegerile parlamentare. PSD a obținut voturile oamenilor și și-a bătut joc de încrederea care le-a fost acordată de cetățeni., a spus Ludovic Orban.

Cu mari eforturi și coalizând aproape toate forțele anti-PSD am reușit să punem punct guvernării PSD, care ne-a făcut un rău imens, și să preluăm guvernarea. Atunci când am preluat-o nu puteam anticipa ce ne așteaptă, dar cred că în condițiile date am făcut față provocărilor cu care ne-am confruntat. Evoluția epidemiei arată lucrul respectiv, evoluția economiei arată faptul că România stă în picioare, că sunt semne clare de revenire.”, a spus Ludovic Orban.

 

Adauga un comentariu