International

Cum a reuşit un tânăr din Belgia să evadeze dintr-o secţie de poliţie. A trecut neobservat pe lângă ofiţerii de serviciu de la uşa principală

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a reuşit un tânăr din Belgia să evadeze dintr-o secţie de poliţie. A trecut neobservat pe lângă ofiţerii de serviciu de la uşa principală
Bărbatul a reuşit să evadeze în noaptea de luni spre marţi, 2 august, din secţia de poliţie din cartierul Molenbeek din Bruxelles

După ce a fost arestat într-un caz de răzvrătire împotriva poliţiei, un tânăr de 25 de ani reuşit să evadeze dintr-o secţie de poliţie din Bruxelles, după ce a spart vasul de toaleta din celula sa.

În cadrul unui comunicat emis marţi, 2 august, anchetatorii au precizat că bărbatul a reuşit să înşele până şi vigilenţa ofiţerilor de serviciu de la intrarea principală în secţie.

Gard de sarma
Bărbatul a ieşit probabil printr-o fereastră pentru a ajunge în stradă

Un tânăr a reuşit să evadeze dintr-o secţie de poliţie din Bruxelles

Bărbatul a reuşit să evadeze în noaptea de luni spre marţi, 2 august, din secţia de poliţie din cartierul Molenbeek din Bruxelles, la câteva ore după ce fusese arestat în capitala Belgiei, la solicitarea parchetului din Kortrijk, situat în vestul ţării.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a declarat că cel mai probabil, suspectul a observat absenta camerei de luat vederi din celula sa, pentru că aceasta era defectă, şi a desprins vasul de toaletă de pe perete şi a scăpat prin acea gaură, „de dimensiunea unei coli A4”.

Astfel, continuă sursa citată mai sus, după ce a ajuns pe un coridor de la subsol, bărbatul a ieşit probabil printr-o fereastră pentru a ajunge în stradă, înşelând totodată vigilenţa ofiţerilor de serviciu de la uşa principală a secţiei de poliţie.

Suspectul, ce nu este deloc străin justiţiei belgiene, acesta fiind cunoscut pentru numeroase infracţiuni şi condamnat de mai multe ori, fusese arestat pentru nerespectarea condiţiilor de eliberare.

Așadar, conform declaraţiei parchetului din Kortrijk, în Flandra de Vest, bărbatul se afla în arest în aşteptarea verdictului judecătorului, într-un caz de răzvrătire împotriva poliţiei, care urma să îi aducă o nouă perioadă de încarcerare.

barbat incarcerat ce se tine cu mainile de bare
Bărbatul se afla în arest în aşteptarea verdictului judecătorului

Evadare din secția de poliție din București

Într-un context asemănător s-a aflat și un bărbat din București, care deși era cu cătușele la mâini, a reușit să evadeze din secția de poliție, chiar de sub nasul oamenilor legii. Așadar, cu toate că era imobilizat, nu l-a împiedicat pe tânăr să se sustragă răspunderii penale.

Tânărul de 19 ani se afla într-un birou din cadrul Secției 15 de Poliție și era anchetat pentru un presupus furt. Acesta a sărit pe geam, dar în cele din urmă, la o oră după ce a fugit, băiatul a fost prins de către polițiștii din cadrul Secției 16:

„La data de 11.04.2022, în jurul orei 11.30, un tânăr de 19 ani, arestat preventiv, a evadat dintr-un birou al Secției 15 Poliție, prin escaladarea unui geam, în timp ce se afla la audieri, într-o cauză de furt calificat, împreună cu apărătorul său. Tânărul avea mâinile încătușate. La scurt timp, după aproximativ o oră, acesta a fost depistat de către polițiști din cadrul Secției 16.

Băiatul este în acest moment anchetat, pe lângă furt calificat și pentru infracțiunea de evadare. Nici oamenii legii sub a căror pază a fugit acesta nu au scăpat. În comunicatul emis de oamenii legii se anunță că structură de control intern a demarat o anchetă pentru a vedea circumstanțele în care a avut loc incidentul”, au precizat reprezentanții IPJ Ilfov.

De altfel, și la Iași, peste 100 de poliţişti l-au cautat pe adolescentul care a evadat din arestul Poliţiei Urziceni.

Așadar, cazul petrecut în Belgia, unde un tânăr a reușit să evadeze din arestul poliției nu este neapărat un caz singular, poate doar metoda prin care acesta a reușit să se sustragă de la consecințele faptelor sale.

Adauga un comentariu