Cancan

Cum a venit îmbrăcată azi, în prima zi de şcoală, o elevă de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti. Reacţia paznicului când a văzut-o

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum a venit îmbrăcată azi în prima zi de şcoală o elevă de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti. Reacţia paznicului când a văzut-o
Cum a venit îmbrăcată azi, în prima zi de şcoală, o elevă. Fata a fost luată în vizor de către paznicul insitutiei de învăţământ

Din cauza pandemiei de coronavirus, anul şcolar a început astăzi diferit faţă de ceilalţi ani. Şcolarii nu au mai venit cu flori la şcoală, aşa cum se proceda de obicei, au avut măşti şi uniformele corespunzătoare. Însă o elevă de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti a uimit pe toată lumea cu ţinuta pe care a ales-o în prima zi de şcoală. Fata a fost luată în vizor de către paznicul insitutiei de învăţământ, care s-a arătat a fi deranjat de vreun lucru ce avea legătură cu elevă.

Cum a venit îmbrăcată azi, în prima zi de şcoală, o elevă de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti

Anul şcolar a început astăzi diferit faţă de ceilalţi ani, din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii s-au prezentat în fata sălilor de clasa fără flori, aşa cum făceau în alţi ani, cu masca de protecţie la purtător şi cu uniforma corespunzătoare. Cu toate acestea, nu toţi au ţinut cont de ţinută obligatorie, aşa că o fetiţă de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti a uimit pe toată lumea cu ţinuta aleasă.

O elevă de la Liceul Tudor Vianu din Capitala şi-a uimit colegii cu outfit-ul ales în prima zi de şcoală. Micuţa nu a ţinut cont de uniformă şi nici de ţinută serioasă, ci s-a îmbrăcat colorat, într-o fustiţă din tulle, tip tu-tu, de culoare roz şi cu aplicaţii florale, a purtat sandale în picioare, părul prins, masca de protecţie la locul ei şi o cămaşă neagră.

Cu doar câteva secunde înainte de a intra în curtea liceului, elevă a fost luată în vizor de către paznicul insitutiei de învăţământ, care s-a arătat a fi deranjat de vreun lucru ce avea legătură cu elevă.

Acesta a fost fotografiat în timp ce, cel mai probabil, tipa pe un ton nervos către elevi, însă modul în care a fost surprins spune multe despre acesta.

Deşi ne aflăm în plină pandemie de COVID-19, iar masca este obligatorie într-o asemenea situaţie precum redeschiderea şcolilor, din cauza mulţimii de elevi care s-au adunat astăzi pentru a auzi primul clopoţel, paznicul de la Liceul Tudor Vianu din Capitala purta „mândru” masca de protecţie pe bărbie, nicidecum pe nas şi gură, aşa cum este normal.

Cum vor funcţiona şcolile, în contextul epidemiologic

Pandemia de coronavirus a dat peste cap începerea noului an şcolar. Luni, s-a reluat şcoală, dar de data aceasta se va face în condiţii speciale. La asta se mai adăuga noi probleme: lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor de funcţionare pentru unele dintre unităţile de învăţământ.

La începerea anului şcolar, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar 293 sunt în carantină şi doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online. Alte 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. De asemenea, sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Ce se va întâmpla cu un copil dacă prezintă simptome de COVID-19 la şcoală

Ce se va întâmpla cu un copil dacă prezintă simptome de COVID-19 la şcoală. Duminică, 13 septembrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, Monica Anisie a arătat ce paşi trebuie să urmeze un elev, în cazul în care are simptome de COVID-19.

Obligaţia şcolilor este de a amenaja un spaţiu, creat special pentru izolarea copiilor, în situaţia în care vor manifesta simptome. În cazul menţionat, profesorul este obligat să anunţe conducerea şcolii, pentru a transmite DSP. Astfel, elevul care prezintă simptome, este dus în camera de izolare şi supravegheat de un profesor sau de un cadru medical. De asemenea, părinţii trebuie să fie anunţaţi.

Dacă elevul are nevoie de sprijin medical, va apela la 112. Apoi, colegii copilului infectat cu noul coronavirus vor merge în carantină timp de 14 zile, clasa va fi închisă, iar orele se vor desfăşura online. În situaţia în care, în cadrul unei şcoli, sunt trei elevi de la clase diferite infectaţi cu noul coronavirus, şcoala se va închide pentru o perioadă de 14 zile pentru dezinfecţie, iar cei trei copii vor merge la unităţi medicale, conform precizării recente a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu