Mozaic muzical

Cum arata acum ieşeanul Costel Busuioc. Ce meserie a ajuns să practice ”Pavarotti din Carpați”

Publicat: 06 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum arata acum ieşeanul Costel Busuioc. Ce meserie a ajuns să practice Pavarotti din Carpați
Cum arata acum Costel Busuioc

Cum arata acum Costel Busuioc, muncitorul roman plecat acum mai bine de zece ani în Spania pentru a-şi câştiga un trai mai bun. ”Pavarotti din Carpați” a reuşit să uimească întreaga Europă, după participarea la concursul muzical Hijos de Babel.

Povestea „zidarului-tenor” a făcut imediat înconjurul lumii prin intermediul concursului din Spania pe care l-a şi câştigat şi anume Hijos de Babel. Marele premiu câştigat de acesta a fost în valoare de 100.000 de euro şi un contract cu o importantă casă de discuri, lucru care schimbat radical viața românului, în acel moment.

După mai multe încercări eşuate de a deveni celebru Costel Busuioc s-a întors în România lângă familie. A intrat într-un con de umbră după o scurtă perioadă de glorie, iar în prezent cântă în corul unui biserici pentru a-și satisface nevoia de muzică.

Cum arata acum Costel Busuioc

”Pavarotti din Carpați”, s-a născut pe 21 octombrie 1974 într-o famile modesta din localitatea Goruni, județul Iași. A fost al doilea copil a lui Constantin și al Georgetei dintr-o familie cu 11 copii. Tatăl acestuia a fost șofer și era mai mult plecat de acasă.

Costel Busuioc a copilărit într-o casă izolată, fără apă curentă și fără curent electric unde nu de puţine ori era bătut de către tatăl său. La vârsta de 14 ani a fugit de acasă şi s-a refugiat , în satul Reea, județul Hunedoara, unde găsește adăpost la o misiune ”Oastea Domnului”. A lucrat la o firmă de curățenie, a fost cioban și cantor la capelă spitalului de bătrâni din orașul Ciacova. În 2006, a plecat în Spania, ca zidar.

În 1998, la 24 de ani, o cunoaște pe Daniela cu care se va căsători în același an. Se vor stabili în localitatea Ghilad, județul Timiș. Cei doi au împreună patru copii: Tabita, Daniel, Sara şi Rebecca.

Costel Busuioc după concursul „Hijos de Babel”

Modul în care arata Costel Busuioc, dar şi viaţa acestuia nu s-a schimbat foarte mult după ce a câştigat celebrul concurs din Spania „Hijos de Babel”.

Povestea lui, a unui zugrav emigrant care cântă pe schele cu o voce de excepţie, a impresionat publicul spaniol care l-a votat ca fiind cel mai bun din concurs. Se ocupau de el stilişti, o armată de profesionişti. După doi ani de la momentul incredibilului succes, a mai slăbit, şi-a schimbat frizura şi a luat lecții pentru a cânta profesionist.

Din banii câştigaţi după concurs, sub 100.000 de euro, după cum a declarat, Costel Busuioc şi-a cumpărat un teren de 5.000 mp lângă Arad, o maşină Opel Zafira, dar a locuit cu chirie în Timişoara. El a povestit că a achiziţionat terenul nu pentru a construi o casă -ar fi fost prima din viaţa familiei lui- ci ca o investiţie din care să câştige mai mulţi bani. Asta gândea Costel Busuioc în 2008, dar criza l-a lovit în plin şi nu a putut vinde terenul care i-ar fi adus bani pentru un trai decent, scrie Click.

A fost la un pas de puşcărie

Costel Busuioc s-a aflat la un pas de puşcărie pentru că a lovit un alt bărbat cu pumnul în anul 2014.

Un bărbat îl acuză pe acesta că l-ar fi bătut în anul 2014. Între timp, anchetatorii au reuşit să strângă probe. Busuioc a fost judecat pentru „lovire şi alte violente” la Timişoara.

Adauga un comentariu